Smaakmaker Sep Vanmarcke strandt kort voor finish op BK: “Jammer dat deze koers geen 250 kilometer lang meer is”

 ©  BELGA

Sep Vanmarcke probeerde het zondag op het BK in Middelkerke in een vlucht met vier, maar werd op drie kilometer van de meet gegrepen. “Het doel was om Belgisch kampioen te worden. Ik heb er wel een mooie koers opzitten maar daar koop je achteraf niets mee”, reageerde de renner van Israël - Premier Tech.

Bron: BELGA

“Op een vlak parcours is het moeilijk is om het verschil te maken. Je moet zo’n BK met een open vizier rijden. Tactisch moet het dan wel allemaal meezitten. In de Moeren scheurde het peloton meteen. En dat maakte dat er overal gereden werd. Dat zorgde ervoor dat er bij velen direct het beste eraf was. Daarop werd het een beetje een tactisch verhaal. Ik wist dat er met wachten niets te verdienen viel.  Ik moest echt naar Evenepoel toe vlammen, toen die ging versnellen. Deed ik dat niet, dan was hij weg. In de laatste kilometers probeerde ik wat te herstellen, maar het heeft niet mogen zijn. Het werd toch een sprint.”

“Het is jammer dat dit BK geen 250 kilometer lang is. Dan had er meer voor ons ingezeten. Het is een keuze van de KBWB om het BK naar 200 kilometer te brengen. Zo zijn er een pak meer kandidaten voor de zege en dat maakt het misschien spannender.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten