Wielrennen Vrouwen BK in Middelkerke

Julie Hendrickx spurt naar vierde plaats en pakt zilver bij beloften: “Mijn prestatie stemt me tevreden”

Het podium bij de vrouwen-beloften, met Belgisch kampioene Sara Maes tussen Julie Hendrickx en Marith Vanhove. 

Het podium bij de vrouwen-beloften, met Belgisch kampioene Sara Maes tussen Julie Hendrickx en Marith Vanhove. © Marc Van Hecke

Julie Hendrickx hield zondag aan haar vierde stek op het Belgisch kampioenschap in Middelkerke de zilveren plak bij de vrouwen-beloften over. “Ik ben tevreden over mijn race”, vertelde de Bredense van Bingoal Casino-Chevalmeire-Van Eyck Sport.

Michel Vanden Heede

In de finale schoof Hendrickx mee met een selecte kopgroep, die in twee schuifjes tot stand kwam en zou spurten voor de overwinning. Als juniore kroonde ze zich al tot Belgisch kampioene, maar dit keer lukte het net niet. “Er zat misschien nog iets meer in. Mijn positionering was niet bepaald goed, maar ik ga niet klagen. Als 18-jarige meedraaien tussen die toppers is toch niet slecht. Ik ben mijn ploegmaats dankbaar. Ze stopten goed af. Als ploeg kwamen we alweer sterk voor de dag”, aldus Hendrickx.

Kim de Baat toonde zich duidelijk de snelste in de sprint. Fien Van Eynde werd tweede voor Sara Maes, die het goud veroverde bij de beloften. Alana Castrique slaagde er in de slotfase in om vooraan post te vatten. Ze trok de spurt op gang maar moest het na haar zware achtervolging stellen met de zevende plaats. Sanne Cant werd afgescheiden achtste.

Shari Bossuyt, die na anderhalf uur een nieuwe schoen moest vragen aan de volgwagen, won de spurt van het peloton voor de negende prijs. “Het is niet echt mijn kampioenschap geworden, maar daar had ik ook terdege rekening mee gehouden. De titelstrijd is altijd een rare wedstrijd. Iedereen keek naar mij, als renster uit de WorldTour. Ergens kan ik dat wel verstaan. Ik moet daarmee leren leven.”

Lien Lanssens ging in volle finale onderuit en kwam op de tramsporen terecht, maar kon haar weg verderzetten. Marith Vanhove werd tiende. Het leverde haar brons op bij de beloften. Margot Vanpachtenbeke kwam als veertiende over de finish. Zij stond als derde op het podium van de clubrensters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten