Vijf verre ereplaatsen voor Oost-Brabanders, Van Rooy komt weer ten val

Kenneth Van Rooy kwam in de finale opnieuw ten val (archief).

Kenneth Van Rooy kwam in de finale opnieuw ten val (archief).© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Onze Oost-Brabantse vertegenwoordigers koekten in de eindspurt van het BK voor profs in Middelkerke samen tussen de veertiende en de eenentwintigste plaats. Een tros van niet minder dan vijf renners. Kenneth Van Rooy ontbrak. Diep in de finale kwam hij weer ten val.

Ief Vertommen

Een misschien ietwat verrassende Simon Dehairs uit Zoutleeuw uit het opleidingsteam van de broers Roodhooft kon een veertiende plaats uit de brand slepen, Thibau Nys uit Baal werd zeventiende, Lander Loockx uit Bertem achttiende, Lionel Taminiaux uit Kortenberg twintigste en Stan Van Tricht uit Boutersem eenentwintigste. Een gave collectieve prestatie waar je in een kampioenschap echter weinig mee koopt.

Zeker Kenneth Van Rooy niet die diep in de finale loodzwaar tegen het asfalt plofte nadat zulks hem onlangs ook al was overkomen in Parijs-Roubaix. Een op vier plaatsen gebroken sleutelbeen en vele weken buiten strijd was toen de zware tol. Afwachten wat het nu wordt. De nieuwe kampioen Tim Merlier vond naderhand dat ploegmaat Lionel Taminiaux hem in de spurt niet goed had begrepen toen hij hem wat toeriep, maar ‘Tammie’ was zich van geen kwaad bewust: “Wij hebben mekaar achteraf niet meer gesproken en dit is het eerste wat ik daar van hoor. Ik heb zowel Merlier als Philipsen in de laatste kilometer naar voren kunnen brengen en aangezien zij eerste en derde worden meen ik dat wij geen reden tot klagen hebben”, vond hij.

Met zijn negentien de benjamin van het Brabantse gezelschap was uiteraard Thibau Nys en dat hij in een belangrijke wedstrijd als deze leergeld diende te betalen is nogal wiedes.

“Echt tevreden ben is enerzijds niets, anderzijds denk ik dat er toch niet meer heeft in gezeten. Ik mag trouwens nog van geluk spreken dat wij de vluchters nog op de rug konden vallen. Ik heb het dus toch overleefd. Zonder overschot weliswaar, maar wat had je gedacht? Van in De Moeren was het al oorlog en moest iedereen op de kant. Echt speciaal”, besloot Thibau wiens volgende opdracht zich pas op 23 juli aandient met de Ronde van de Waalse Gewesten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten