Alison Van Uytvanck staat voor de meest prestigieuze match van haar loopbaan

Alison Van Uytvanck. © BELGA

Op Centre Court, de belangrijkste tempel uit het tennis! Tegen Emma Raducanu (WTA 11), winnares van de US Open én lieveling van heel Groot-Brittannië! Staat Alison Van Uytvanck (WTA 46) maandag voor de match van haar leven? Om even het belang van de locatie te duiden: voorafgaand staat Novak Djokovic geprogrammeerd, na haar volgt Andy Murray.

De 28-jarige Brabantse heeft een uitstekende graslente achter de rug, met twaalf zeges in veertien duels, waarbij ze twee toernooien won en in Rosmalen onder meer een stevige tik (6-2, 6-3) uitdeelde aan Elise Mertens. Raducanu daarentegen treedt aan na een voorjaar vol kommer en kwel, waarbij ze welgeteld 33 minuten op gras speelde en voortdurend worstelde met blessures. Van Uytvanck en Raducanu bekampen elkaar na het duel tussen Novak Djokovic en de Zuid-Koreaan Kwon Soonwoo (vanaf 14.30 uur).

Elise Mertens (WTA 30) staat na een pover grasseizoen tegenover de Colombiaanse Camilla Osorio (WTA 61) in de tweede wedstrijd op Court 4. Yanina Wickmayer (WTA 603) is als vierde en laatste aan de beurt op Court 9 tegen de Chinese Lin Zhu (WTA 98), terwijl David Goffin (ATP 58) ook als laatste zal opdraven op Court 17 tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 115). Op die drie banen gaat het programma om 11 uur van start.

De vier andere Belgen beginnen dinsdag. (mv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten