Bestuurder 4x4-wagen valt in slaap en knalt tegen omheining, maar blijft wonderwel ongedeerd: “Gelukkig heb ik een veilige auto”

De 4x4 reed van de weg, raakte een verlichtingspaal en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een omheining. Zowel omheining als auto zijn rijp voor de schroothoop.   

De 4x4 reed van de weg, raakte een verlichtingspaal en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een omheining. Zowel omheining als auto zijn rijp voor de schroothoop.  ©  TJM

Wielsbeke -

In de Ooigemstraat in Wielsbeke is zondagavond rond 20.45 uur een ongeval gebeurd. Een 4x4 ging er van de weg nadat de bestuurder in slaap was gevallen. De wagen raakte een verlichtingspaal, werd weggekatapulteerd en belandde uiteindelijk in een omheining naast de weg. De bestuurder kwam er wonderwel zonder kleerscheuren vanaf.

Tjorven Messiaen

De bestuurder was van een 4x4-event in Egem op weg naar huis. Op de rechte weg tussen Ooigem en Wielsbeke raakte hij evenwel overmand door vermoeidheid. “Ik ben dan van de weg gegaan en raakte een verlichtingspaal, waarop mijn auto helemaal van de weg af ging”, zegt de bestuurder. De wagen scheerde over de haagjes die het fietspad van de rijbaan afscheiden. Daardoor kwam er redelijk wat stof en aarde op de weg terecht. De brandweer moest de weg dan ook proper maken.

“Niet te snel”

De auto kwam uiteindelijk tot stilstand in een omheining langs de weg. Hoewel de omheining en de auto rijp zijn voor de schroothoop, kwam de bestuurder er zonder een schrammetje vanaf. Hij beseft dan ook dat hij aan erger is ontsnapt. “Het was inderdaad een stevige crash. Gelukkig heb ik een veilige auto. Ik reed ook zeker niet te snel. Dat kan de vrouw die uit de tegenovergestelde richting kwam, zeker en vast getuigen.”

Door het ongeval was de Ooigemstraat een tijdlang afgesloten. Fluvius had door de afgebroken verlichtingspaal nog wat herstellingswerk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten