Wat een ontvangst: kersvers Belgisch kampioene Kim de Baat gehuldigd op Bierfeesten in thuisstad Oudenaarde

Kersvers Belgisch kampioene Kim de Baat gehuldigd tijdens Bierfeesten - Video: Peter Malaise. © Het Nieuwsblad

Oudenaarde -

Kersvers Belgisch kampioene Kim de Baat kwam na haar zege in Middelkerke naar haar thuisstad Oudenaarde. Daar werd ze op het groot podium gehuldigd door de stad en het publiek. Er was al een spandoek gemaakt.

Peter Malaise

De Bierfeesten hadden een heus scenario bedacht voor de nieuwe Belgisch kampioene Kim de Baat. SWOOP zat mee in het complot. Direct na haar aankomst in de backstage werd De Baat het podium opgestuurd. Zanger Filip D’haeze kondigde haar aan als zijn nieuwe vijfde danseres. Maar dansen deed Kim enkel op de trap naar het podium, op de scene genoot ze vooral van het applaus en het lied We Are The Champions.

De burgemeester, schepen van Sport en schepen van Feestelijkheden kwamen haar feliciteren, op straat werd ze aangeklampt voor de obligatoire foto’s en selfies. “Ik ken de Bierfeesten, maar die zijn altijd op de kampioenschappen zodat ik nooit kan komen”, zegt Kim. “Neen, ik had vanmorgen niet verwacht dat ik hier zou zijn, laat staan in deze trui. Ik blijf werken voor de ploeg, veel zal er voor mij niet veranderen.” Maar ze zal kunnen starten in de Ronde van Vlaanderen als Belgisch kampioene. “Daar had ik nog niet aan gedacht. Ja, dat wordt wel heel speciaal, in mijn stad en deze trui. De Ronde kunnen rijden in deze trui, dat wordt zeker de moeite.”

Kim de Baat samen met SWOOP en haar partner Sanne Cant. ©  Peter Malaise

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten