Thomas Van der Plaetsen doorstaat eerste test na horrorblessure in Tokio behoorlijk

 ©  BELGA

Thomas Van der Plaetsen is op het BK atletiek in Gentbrugge voor het eerst in actie getreden nadat hij tijdens de Spelen in Tokio zijn hamstring volledig afscheurde en in een rolstoel moest worden afgevoerd. De tienkamper werkte op het BK vier proeven af: discuswerpen, kogelstoten, hoogspringen en polsstokspringen.

Bron: BELGA

In het discuswerpen presteerde Van der Plaetsen uitstekend met 45m22, niet zo ver onder zijn persoonlijk record van 47m66. Kogelstoten was minder met 12m99, ruim onder zijn persoonlijk record van 14m28. Hoogspringen werd in de gietende regen afgewerkt, en dus was zijn 1m95 het hoogst haalbare, terwijl zijn persoonlijk record op 2m17 staat. Polsstokspringen was opnieuw goed met 5m30, slechts vijftien centimeter onder zijn persoonlijk record. In principe zou ‘VDP’ zondagavond afsluiten met speerwerpen, maar daarvoor paste hij met lichte last aan de hamstring - de andere hamstring dan degene die afscheurde in Tokio.

“Mijn niveau is zeker degelijk”, zei Van der Plaetsen. En toch stond hij er niet echt gelukkig bij. “Als je alle proeven los van elkaar bekijkt ben ik in vorm, maar de vraag is of mijn lichaam wel klaar is om tien disciplines na elkaar af te werken. Ik geef het niet graag toe, maar dat is op drie weken van het WK toch nog een groot vraagteken. Het lastige is dat een tienkamp begint met de 100 meter en het verspringen, net de twee disciplines die ik het meeste moet vrezen.”

Of Van der Plaetsen midden juli naar Eugene afreist voor het WK, is dus nog geen zekerheid. “Vrijdag ga ik in Deinze waarschijnlijk het verspringen eens testen. Daar zit ik nog met heel wat angsten nadat het in Tokio misliep”, aldus de tienkamper. “Het is een optie om het WK over te slaan en mij op het EK in augustus te richten, maar het WK is toch nog iets prestigieuzer, dus ik hoop nog altijd om dat te halen.”

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten