Huis van het Kind lanceert digitaal lokaal loket met 1.500 badeendjes

Een actie met 1.500 badeendjes promoot het digitaal lokaal loket kinderopvang. 

Een actie met 1.500 badeendjes promoot het digitaal lokaal loket kinderopvang. © RR

Mol, Balen, Dessel, Retie -

Huis van het Kind Baldemore (Balen, Dessel, Mol, Retie) lanceert een lokaal digitaal loket rond kinderopvang dat alle opvanginitiatieven in de regio bundelt. Om dat te promoten is er een actie met maar liefst 1.500 badeendjes.

Het lokaal loket kinderopvang opvang.vlaanderen is een digitaal platform waar alle opvanginitiatieven van Balen, Mol, Dessel en Retie gebundeld zijn. Toekomstige ouders maken een persoonlijk profiel aan waarmee ze hun aanvraag indienen en nadien ook verder opvolgen.

Voor de lancering van het digitaal lokaal loket kinderopvang verspreidt het Huis van het Kind Baldemore 1.500 badeendjes met informatieve flyers aan tal van partners, onder wie de consultatiebureaus van Kind en Gezin, huisartsen, vroedvrouwen en gynaecologen. Zij komen tenslotte vaak in contact met toekomstige ouders en kunnen hen dus correct informeren.

Huis van het Kind Baldemore had al een lokaal loket kinderopvang, maar zet met het nieuwe platform een grote stap vooruit. Aanmelden is eenvoudiger en ouders krijgen meteen een overzicht van alle opvangmogelijkheden in hun buurt. Het lokaal loket kinderopvang blijft bovendien bereikbaar voor iedereen met vragen of voor wie niet digitaal kan aanmelden. Je bereikt het loket via 0471.61.53.18 of loketkinderopvang@gemeentemol.be.

De digitale aanmeldingen via opvang.vlaanderen zorgen voor een duidelijk beeld van de opvangnoden bij jonge ouders. Dit geeft Huis van het Kind Baldemore handvaten om eventuele tekorten aan te kaarten en hiervoor via het Agentschap Opgroeien bijkomende subsidies aan te vragen. (mto)

opvang.vlaanderen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten