Zijspannen

Marvin Vanluchene wint Grote Prijs van Lommel: “Ik hou niet van zand”

Marvin Vanluchene en Robbie Bax ploegen door het diepe zand. © Karel Hemerijckx

Marvin Vanluchene heeft samen met Robbie Bax de Grote Prijs in Lommel in het zijspannen op zijn naam geschreven. De tweede keer al voor de West-Vlaming. “En ik hou niet eens van zand.”

In 2019 won Marvin Vanluchene met Ben Van den Bogaart in Lommel. Ditmaal flikte hij het dus met Robbie Bax als bakkenist. Vooral in de eerste reeks moesten ze diep gaan. “Tot halfweg die reeks zaten we in de tang van enkele Britse teams. Toen we ze eindelijk voorbij waren, zijn we nog naar plek vier gereden. In de laatste ronde wipten we nog over Hermans. Achteraf gezien een beslissend manoeuvre.”

Na winst in de tweede reeks - waarin ze snel van plek drie naar de kop reden - telden Vanluchene en Bax evenveel punten als Bax/Cermak. Op basis van een betere tweede reeks ging de GP-winst naar de West-Vlaming en de Nederlander. “Straf dat ik hier weer win. Lommel is verre van mijn favoriete circuit. Ik hou helemaal niet van dit diepe en zware zand”, vertelde Vanluchene.

Achterwaartse salto

Zaterdag kregen de toeschouwers ook al West-Vlaams stuntwerk voorgeschoteld. Jason Van Daele en Birgen Beernaert pakten immers met een heuse backflip, een achterwaartse salto, uit. Het was de eerste keer dat het duo dit huzarenstukje voor publiek opvoerde. (jüs)

GP-eindstand: 1. Vanluchene/Bax (4+1) 43, 2. Bax/Cermak (1+4) 43, 3. Varik/Kunnas (3+2) 42, 4. Veldman/Janssens (2+3) 42, 5. Van Werven/Van den Bogaart (9+5) 28. WK-stand: 1. Bax 117, 2. Varik 113, 3. Veldman 108, 4. Van Werven 95, 5. Vanluchene 78.

Aangeboden door onze partners