Tadej Pogacar kent ploegmaats voor jacht op derde Ronde van Frankrijk op rij, Hirschi ontbreekt

 

 ©  ISOPIX

Vanmorgen heeft Team UAE Emirates bekendgemaakt welke renners Tadej Pogacar zullen bijstaan voor een derde opeenvolgende eindzege in de Ronde van Frankrijk. De Sloveen won de voorbije twee edities en neemt ook dit jaar geen genoegen met minder. En zijn gezelschap oogt deze zomer sterker dan ooit.

Jochen Henrioulle,Bron: BELGA

In zijn jacht naar een derde opeenvolgende Ronde van Frankrijk krijgt Tadej Pogacar een beresterk team mee. Bergop krijgt de Sloveen de steun van Rafal Majka, Brandon McNulty, Marc Soler en George Bennett. Matteo Trentin, Mikkel Bjerg en Vegard Stake Laengen moeten Pogacar door de vlakke etappes loodsen. De meeste opvallende afwezige is Marc Hirschi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het wordt mijn derde Tour en ik kijk er heel erg naar uit”, blikte Pogacar vooruit. “We hebben het hele jaar hard gewerkt om klaar te zijn. Hopelijk kunnen we iedereen drie weken mooie koers tonen. Het jaar was tot dusver positief voor het team. We hopen dat in de Tour verder te zetten. We weten dat het niet makkelijk wordt, maar dat maakt deel uit van de magie van de Tour.”

Pogacar was dit seizoen al de beste in de UAE Tour, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en eerder deze maand in de Ronde van Slovenië.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten