Geen Chirokamp voor Theuns dit jaar: Trek-Segafredo trekt met slechts één Belg naar Ronde van Frankrijk

Edward Theuns in actie tijdens de Tour van vorig jaar ©  BELGA

Slechts één landgenoot in de Tourselectie van Trek-Segafredo deze zomer. Jasper Stuyven mag zich opmaken voor drie weken koers, Edward Theuns loopt een vijfde Ronde van Frankrijk mis. Trek-Segafredo mikt de komende weken vooral op etappezeges. Daarvoor wordt er gekeken naar Stuyven, maar ook naar Mads Pedersen en Bauke Mollema.

Jochen Henrioulle

Twee jaar gelden trok Trek-Segafredo naar de Ronde van Frankrijk met de tactiek om steeds van kopman te veranderen in de sprints. Tom Boonen was daar eerder kritisch voor. “Dat is al honderdduizend keer geprobeerd en dat werkt niet. Het is geen Chiro, maar topsport”, vertelde hij aan tafel bij Vive Le Vélo.

Jasper Stuyven, Mads Pedersen en Edward Theuns waren de Chirojongens van dienst. Maar die laatste mag deze zomer niet mee op kamp, dus zullen Stuyven en Pedersen het met hun tweeën moeten doen. Deze keer niet op Chirokamp, maar wel op Viking-schattenjacht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners