Enric Mas rijdt nog drie jaar langer voor Movistar: “Hoop op eindzege in grote ronde”

 ©  Sirotti / Icon Sport

Enric Mas (27) heeft zijn contract bij Movistar, dat eind dit jaar afloopt, met drie seizoenen verlengd. Dat maakte het Spaanse WorldTour-team maandag bekend. Mas eindige al twee keer op het podium in de Vuelta en is gebrand op meer. “Ik ga nu naar de Tour met grote ambities, want ik wil strijden voor podiumplaatsen in de grote rondes”, aldus de Spaanse klimmer.

Jochen Henrioulle,Bron: BELGA

Mas is al enkele jaren een sterke klassementsrenner en eindigde - in 2018 en 2021 - al twee keer tweede in de Vuelta. Als prof won hij vijf wedstrijden, waaronder een rit in de Vuelta van 2018 en het eindklassement in de Ronde van Guangxi.

Grote ambities in de Tour

Mas zal ook vrijdag starten in de Ronde van Frankrijk en koestert daar klassementsambities. “Ik wil strijden voor podiumplaatsen in de grote rondes. En hopelijk kan ik ook eens een eindzege pakken”, liet de Spanjaard weten via de website van het team.

 ©  AFP

Geweldige resultaten liet Mas dit seizoen nog niet optekenen. “Dat is wielrennen”, reageert hij via de teamwebsite. “Door enkele valpartijen loopt het dit jaar moeilijk.” In de Dauphiné moest Mas nog opgeven na een valpartij.

Voor Mas was de contractverlenging een evidente beslissing. “We hebben een geweldige groep, zowel qua staf als renners. Het was dus prioriteit voor mij om hier te blijven”, liet hij optekenen via het persbericht op de teamwebsite. De Spanjaard rijdt sinds 2020 voor Movistar. Voordien kwam hij uit voor Quick-Step (2017-2018) en Deceuninck-Quick-Step (2019).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten