Astana trekt zonder ‘Superman’ Miguel Angel Lopez naar Tour, Alexey Lutsenko wordt kopman

Alexey Lutsenko start aan Tour met grote ambities ©  BELGAIMAGE

Zoek vanaf vrijdag niet naar Miguel Angel Lopez in het peloton van de Ronde van Frankrijk. De 28-jarige Colombiaan ontbreekt in de Tourselectie van Astana Qazaqstan Team, waar Alexey Lutsenko van start zal gaan als kopman. Lutsenko eindigde vorig jaar al zevende, op twaalf minuten van eindwinnaar Tadej Pogacar.

Jochen Henrioulle

Na zijn goede resultaat van vorig jaar is Lutsenko gebrand op meer. “Mijn grote doel is een podiumplaats”, liet hij in december nog optekenen op de persdag van zijn team in aanloop naar het nieuwe seizoen. “Met mijn zevende plaats heb ik laten zien dat ik mij kan meten met de besten. Niets is onmogelijk.”

In zijn ambities wordt Lutsenko bijgestaan door Samuele Battistella (ITA), Dmtriy Gruzdev (KAZ), Fabio Felline (ITA), Alexey Lutsenko (KAZ), Gianni Moscon (ITA), Joe Dombrowski (USA), Simone Velasco (ITA), Andrey Zeits (KAZ).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Miguel Angel Lopez (28) is de meest opvallende afwezige in de selectie. In 2018 eindigde de Colombiaan nog derde in de Giro, twee jaar geleden won hij - voor Roglic en Pogacar - een zware bergrit in de Tour. Volgens Spaanse bronnen heeft zijn afwezigheid veel te maken met een aanslepende heupblessure, die hij opliep in de Giro dit jaar.

Aangeboden door onze partners