Dierenrechtenorganisatie hekelt “grappige kattenvideo’s”: “Baasjes misbruiken hun dieren voor roem op sociale media”

Schattige en/of grappige kattenvideo’s werden aanvankelijk op sociale media geplaatst om andere dierenliefhebbers te plezieren, maar nu is het fenomeen helemaal ontspoord. Dat vindt Cats Protection, een Britse liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het redden van zwerfkatten. “Sommige eigenaars misbruiken hun katten om zelf beroemd te worden.”

Bron: Daily Mail

“Grappige kattenvideo’s hebben een sinister kantje gekregen”, aldus de liefdadigheidsinstelling. “Waar ze vroeger nog online werden geplaatst om andere dierenliefhebbers een lach op het gezicht te bezorgen, misbruiken sommige eigenaars hun katten nu in de hoop om zelf beroemd te worden. De video’s lijken misschien grappig, maar sommige kunnen erg verontrustend zijn voor de betrokken huisdieren. Sommige mensen zijn echt wreed voor hun dieren.”

Madison Rogers, hoofd van Cats Protection, geeft enkele voorbeelden. “Er zijn video’s waarin mensen op hun kat tikken, op een bepaald ritme dat steeds intenser wordt tot op het punt dat ze hun kat bijna een echte klap geven. Binnen de 30 seconden draait de kat zich dan om en probeert ze aan te vallen. Ze vinden dat dan grappig, maar uiteindelijk is dit heel stressvol voor het dier. Ook al duurt het maar 30 seconden. Dit is echt onaanvaardbaar. Er zijn veel leuke manieren waarop je met je huisdier kan spelen, manieren die veel stimulerender en leuker zijn voor je kat. Heeft je dier het niet graag, doe het dan alstublieft niet.”

LEES OOK. Hoe achter die grappige dierenfilmpjes een miljardenindustrie schuilgaat, al verdient de maker zelf er vaak amper iets aan (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten