Piloot naar het ziekenhuis na ongeval tijdens wereldkampioenschap powerboatracen, wedstrijd gestaakt

De wedstrijd werd zondag gestaakt na een ongeval waarbij een van de piloten gewond raakte.

De wedstrijd werd zondag gestaakt na een ongeval waarbij een van de piloten gewond raakte. © IF

Oostende -

Zo’n twintig teams namen afgelopen weekend deel aan het BK en WK powerboatracen in Oostende. De wedstrijd werd echter gestaakt nadat een van de boten een ongeval had en de piloot daarbij gewond naar het ziekenhuis moest.

Jeffrey Roos

Zaterdag en zondag vond de tweede ronde plaats van het wereldkampioenschap powerboatracen in Oostende. De eerste ronde ging in april al door in Spanje en de derde ronde volgt in oktober in Italië. Aan de wedstrijd namen een twintigtal teams deel uit onder andere Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en zelfs Koeweit. De wedstrijd was volop aan de gang, toen een van de deelnemers aan het WK betrokken raakte in een ongeval.

Wedstrijd gestaakt

“De boot van een deelnemer uit Koeweit draaide om nog ongekende reden om in een bocht”, vertelt organisator Koenraad Van Nieuwenhove. “De wedstrijd werd daarom meteen gestaakt. De piloot raakte gewond, maar uiteindelijk bleken zijn verwondingen nog mee te vallen. De man brak enkele ribben en mocht zondag nog het ziekenhuis verlaten. Hij en zijn copiloot, die ongedeerd bleef, zijn er achteraf gezien met de schrik vanaf gekomen.” (Lees verder onder de foto)

 

 © IF

De race werd echter niet meer hervat omdat alle aandacht op het redden van het vaartuig lag. “Het ongeval deed zich voor op een moeilijk plaats”, vervolgt Van Nieuwenhove. “Onze vergunningen waren maar beperkt. De race vond immers plaats in de nabijheid van een commerciële haven. Aangezien we pas later de boot uiteindelijk konden redden, bleef er onvoldoende tijd over om de race af te werken. Op zaterdag hadden we al een eerste ronde en zo namen we dus de punten van die eerste ronde. Uiteindelijk zijn we al blij dat het al bij al allemaal meeviel.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten