Wielrennen Vrouwen Lotto Belgium Tour

Jesse Vandenbulcke wil tegenvallend BK uitwissen: “Kiezen is soms verliezen”

Jesse Vandenbulcke. © MVH

Dinsdag gaat met een proloog in Chimay de Lotto Belgium Tour van start. Deze UCI-wedstrijd koppelt terug van vier naar drie wedstrijddagen maar behoudt de slotrit in Geraardsbergen.

Geert Stevens

De kalender met UCI-koersen voor de vrouwen dikt ieder jaar aan. Het gevolg is dat sommige wedstrijden moeten afrekenen met een toenemende concurrentie van andere koersen. Bij de Lotto Belgium Tour is dit niet anders. Donderdag gaat de Ronde van Italië voor vrouwen van start en die overlapt met de laatste rit van deze Belgische driedaagse. Het gevolg is dat er maar één World Tourploeg present tekent, namelijk het Amerikaanse Human Powered Health.

Daar tegenover staat dat de continentale UCI-ploegen, en ook de clubploegen, een uitgelezen kans krijgen om zich in de kijker te fietsen.

De kersverse Belgische kampioene Kim de Baat is er niet bij vermits ze deze week op stage vertrekt met de brede Tourselectie van Plantur-Pura. Haar ploeg tekent wel present en vaardigt een ploeg veldrijdsters af die de winter voorbereiden. Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Manon Bakker en Mario Norbert Riberolle zijn best leuke namen.

Niets te verwijten

Uitkijken wordt het ook naar Le Col-Wahoo dat met een sterke selectie aanwezig is. Daarbij ook Jesse Vandenbulcke die haar tegenvallend BK wil uitwissen.

“Het was niet mijn beste week. Het BK tijdrijden viel tegen en ook de titelstrijd op de weg in Middelkerke draaide voor mij uit op een teleurstelling. Het BK blijft een vreemde wedstrijd. Dat werd gisteren toch weer duidelijk. Drie jaar geleden in Gent was ik de gelukkige maar dat was in Middelkerke andersom. Ik heb me echter niets te verwijten. Koersen is kiezen en soms ook verliezen”, aldus de gewezen Belgische kampioene.

Katrijn De Clercq, Alicia Franck, Jana Dobbelaere, Kim Van Den Steen, Febe Schokkaert en Femke Van Goethem zijn de andere Oost-Vlamingen die aan de start komen.

Na de proloog in Chimay op dinsdag staat woensdag een rit tussen Blankenberge en Brugge op het programma. De finale wordt donderdag verreden met een best intensieve etappe met start en aankomst in Geraardsbergen. De Bosberg, Congoberg en Kapelmuur moeten telkens driemaal worden beklommen. (gsg)

Aangeboden door onze partners