Mark Cavendish verneemt via sociale media dat hij niet naar de Tour mag: “Triest dat ik mijn groene trui niet kan verdedigen”

Het is officieel: ervaren rot Mark Cavendish grijpt - zoals verwacht - naast een plekje in de Tour-selectie van Quick-Step Alpha Vinyl. Ondanks de niet-selectie van Julian Alaphilippe zal de 37-jarige Brit zijn groene trui dus niet kunnen verdedigen. De manier waarop ‘Cav’ naar eigen zeggen het nieuws ter ore kwam, doet de wenkbrauwen fronsen.

Martijn Goethals

“Wel, ik heb zonet via mijn sociale media de selectie van Quick-Step Alpha Vinyl gezien voor de Tour de France”, liet Cavendish zelf weten op sociale media. “Ik ben verdrietig dat ik mijn groene trui niet zal kunnen verdedigen of nog meer geschiedenis kan schrijven in de mooiste koers ter wereld. Maar, zoals altijd, zal ik elke dag supporteren voor mijn teamgenoten. Blijf veilig en veel succes, jongens.”

Maar spreekt Cav wel de volledige waarheid? In onze podcast De Koers is van Ons vertelt ploegmanager Patrick Lefevere dat Cavendish hier vorige week wel van op de hoogte is gebracht door de ploeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt