Voetbal Challenger Pro League SK Deinze

Adrián Espárraga: “Lennart Mertens wilde zelf vertrekken”

Voor Lennart Mertens is nog geen vervanger gevonden.  

Voor Lennart Mertens is nog geen vervanger gevonden.  ©  Marc Van Hecke

SK Deinze hervatte maandag onder leiding van de nieuwe coach Takahisa Shiraishi de trainingen.

Johan Polet

De groep bestond uit 24 veldspelers waaronder 5 jongeren. Er zullen nog een viertal spelers de club verlaten waarvoor op korte termijn een oplossing wordt gezocht. Het is ook mogelijk dat er nog deze week versterking wordt aangetrokken.

Steve De Ridder lijkt in beeld bij SK Deinze maar Adrián Espárraga ontkent dit gerucht.

“Er ligt voor hem op dit moment geen concreet voorstel op tafel”, zegt de sportief directeur van SK Deinze. “Wij hebben wel al eens gepolst bij de ex-speler van SV Zulte Waregem, Lokeren-Temse en Sint-Truiden VV maar we zijn momenteel niet met elkaar aan het praten. Een inkomende transfer van De Ridder is voorlopig niet aan de orde.”

Wordt er een vervanger voor goalgetter Lennart Mertens aangetrokken?

“Laat me zeggen dat het zijn beslissing was om SK Deinze te verlaten. We wilden een grote inspanning leveren om hem te behouden maar zijn hier helaas niet in geslaagd. Hij had bij ons nog een overeenkomst voor één jaar. We vonden met hem en zijn nieuwe werkgever Club Brugge een goede oplossing waarin iedereen zich kon vinden. We hebben met Mamadou Koné, Dylan De Belder en Bafodé Dansoko drie aanvallers. We zullen meestal met één spits en hooguit met twee aanvallers spelen. We zijn voorlopig in de aanval voldoende gewapend maar zullen iedere gelegenheid om versterking aan te trekken met beide handen grijpen.”

Hoe verloopt de moeilijke zoektocht naar een nieuwe T2?

“We hadden iemand op het oog maar kunnen hem op dit moment niet aantrekken omdat hij bij een andere club werkzaam is. We geven hem nog niet op. René Van Eck werd als T3 aangetrokken maar zal voor de rest van het seizoen als T2 worden ingezet. De nieuwe assistent-coach zal als T3 fungeren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten