“Wat hebben we geleerd?”: Piet Huysentruyt komt nog één keer terug voor ‘SOS Piet’

Chef-kok Piet Huysentruyt kruipt nog één keer in de rol van ‘SOS Piet’, in een laatste reeks van het gelijknamige tv-programma. “Om zijn 60ste verjaardag te vieren”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

evdgBron: Het Laatste Nieuws

Tv-kijkend Vlaanderen leerde Huysentruyt kennen in het VTM-programma ‘Lekker Thuis’, waarvan meer dan 1.000 afleveringen werden uitgezonden. Vanaf 2004 kreeg de flamboyante chef-kok met zwaar West-Vlaamse accent de hoofdrol in zijn eigen kookprogramma ‘SOS Piet’. Daarin ging hij op bezoek bij mensen thuis om hen te helpen in de keuken, en sloot iedere aflevering af met de vraag: ‘wat hebben we geleerd vandaag’. Een iconische zin die hem zijn carrière lang zou achtervolgen. “Er waren toch veel sterrenchefs die mijn werk met SOS Piet belachelijk vonden”, zei de chef-kok recent nog in het tv-programma ‘Buurman, wat doet u nu?’ aan Cath Luyten. “Ik had nochtans al wat bewezen, ik had sterren.” Twee zelfs.

Huysentruyt heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog eens “in stijl afscheid wil nemen” van zijn tv-publiek. Dat afscheid lijkt er nu te gaan komen. Op 7 december viert hij zijn zestigste verjaardag met nog een laatste keer een ‘SOS Piet’.

LEES OOK. Cath Luyten op bezoek bij Piet Huysentruyt in Zuid-Afrika: “Veel sterrenchefs vonden SOS Piet belachelijk” (+)

 ©  © VRT

Aangeboden door onze partners

Lees ook