Bondscoach Dario Gjergja: “De deur bij Belgian Lions blijft altijd open voor Sam Van Rossom”

 ©  BELGA

WK-kwalificaties Belgian Lions Bondscoach Dario Gjergja is met 14 Belgian Lions maandag in Bergen begonnen aan het laatste deel van de voorbereiding van de twee WK-kwalificatiewedstrijden deze week tegen Slovakije (donderdag, mons.arena) en zondag in Servië. Hij kwam ook terug op het gedwongen afscheid van Lion Sam Van Rossom. “Mijn deur voor Sam blijft altijd open,” zei een emotionele Dario Gjergja

Patrick Ceulemans

Dario Gjergja is het niet eens met de houding van Valencia. “Sam werd met de rug tegen de muur geplaatst. Misschien hadden we een andere “deal” kunnen vinden. Een rustig programma opstellen voor Sam was voor onze staf echt niet moeilijk hoor. Zijn club liet dit echter niet toe.”

“Ik begrijp Valencia wel, maar mijn support gaat in de eerste plaats naar de mens Sam Van Rossom. Hij geniet mijn volle steun. Hij heeft de voorbije 18 jaar zoveel voor het Belgische basketbal gedaan en is een voorbeeld voor de jonge talenten. Zijn vista, zijn werkethiek, leiderschap en vooral zijn enthousiasme. We gaan dat enorm hard missen,” zegt bondscoach Dario Gjergja.

Voor de Belgian Lions is dit een zware klap. “Sam is 36 jaar en waren uiteraard de toekomst aan het voorbereiden zonder hem. Maar in 2022 en 2023 rekenden we nog op hem. Zeker voor het komende EK (1-18 september). Ik sluit vooral de deur voor hem niet. Als de situatie ooit verandert is hij uiteraard meer dan welkom.”

 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten