Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck verlengen vlak voor Tourstart bij Jumbo-Visma: “Het beste team dat ik me kan wensen”

 ©  BELGA

Jumbo-Visma heeft dinsdag, drie dagen voor de start van de Tour de France, Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot een nieuw contract laten ondertekenen. Van Hooydonck (26) verlengde zijn aflopende overeenkomst met twee jaar, Benoot (28) plakt twee extra seizoenen vast aan zijn nog één jaar doorlopende verbintenis met de Nederlandse formatie. Beide Vlamingen staan vrijdag in Kopenhagen aan de start van de Tour.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“We waren er in het begin van het jaar al uit. Daar was ik heel blij mee”, reageerde Van Hooydonck. “Het gaf me heel veel vertrouwen om het voorjaar in te gaan. Ik mag twee jaar langer uitkomen voor de beste ploeg ter wereld. Ik geloof in wat we doen en in de kopmannen die we hebben. Er zit veel wetenschap achter onze werkwijze. Voor mijn gevoel word ik op dezelfde manier behandeld als de kopmannen, met dezelfde faciliteiten en voorbereiding naar de belangrijke periodes toe. Dat is niet overal het geval. In deze ploeg kan ik de beste versie van mezelf worden. Dat zei ik al toen ik voor Team Jumbo-Visma ging rijden en daar sta ik nog altijd achter. Ik vind het dus heel mooi dat ik twee jaar heb kunnen bijtekenen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het contract van Benoot is na nauwelijks een half jaar opengebroken en loopt nu tot eind 2025.

“Als de eerste maanden niet zo goed waren bevallen had ik nu niet verlengd”, aldus de Oost-Vlaming, die in het voorjaar podiumplaatsen behaalde in Dwars door Vlaanderen (tweede) en de Amstel Gold Race (derde). “Ik ben ook vereerd dat het al werd voorgesteld om een verlenging te bespreken. De overgang naar deze ploeg was laat, midden december, maar is wel heel vlot verlopen. Vanaf het eerste moment is alles heel goed gegaan en daarom ben ik ook zeer blij dat ik me langer aan de ploeg kan verbinden. Dit is het beste team dat ik me kan wensen.”

Benoot en Van Hooydonck zullen in de komende Tour in dienst rijden van Wout van Aert, die voluit voor de groene trui gaat, en klassementsrenners Primoz Roglic en Jonas Vingegaard.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten