Atletiek Ultraloop Bad Blumau

Luc De Jaeger: “Ik wil in Oostenrijk de muur van de 200 kilometer doorbreken”

Luc De Jaeger: “Voor de laatste vier weken staat er 515 kilometer op de teller.” © MVH

Twaalf keer nam hij met succes deel aan de mythische Spartatlon, maar nu heeft Luc De Jaeger zich een nieuw doel gesteld. “Dit weekend hoop ik in Oostenrijk in mijn leeftijdscategorie een nieuw Belgisch record te halen in de 24-urenloop.”

Vorig jaar sloot de net 65 geworden ultraloper zijn reeks Spartatlon-uitdagingen definitief af: “De osteopaat uit Watervliet, die nog lang niet op pensioen gaat, bracht maar liefst twaalf keer de 245 kilometer lange looptocht van Athene naar Sparta tot een goed einde. “Daarmee maakte ik uiteraard nog geen eind aan mijn carrière als afstandsloper”, klonk het na afloop zelfzeker. “Ik heb immers mijn laatste woord nog niet gezegd in de wedstrijden over 24 uren, waar ik me graag in de nationale tabellen zou willen lopen.”

Hoge temperatuur

Dit weekend komt De Jaeger in Bad Blumau, op zo’n 150 kilometer van Wenen, aan de start van het Oostenrijkse kampioenschap 24-urenloop. “Ik was eerst van plan om samen met mijn vrouw, zus en schoonbroer de verplaatsing met het vliegtuig te doen, maar ik heb het zekere voor het onzekere genomen en de rit van 1.300 kilometer met de wagen gemaakt. Bedoeling is om minstens het 65-plus record van Bruggeling Thierry De Block te verbeteren. Dat bedraagt nu 175,950 kilometer. Maar eigenlijk ligt mijn ambitie nog een stuk verder. Ik zou graag de muur van 200 kilometer doorbreken.”

“Op dit ogenblik bevat de wereldranglijst in mijn categorie 21 atleten die deze kaap overschreden hebben. Daar zou ik echt willen tussen geraken. De moeilijkste factor zal allicht de temperatuur zijn. Het 1181 meter lange parcours, dat voor zeventig procent geasfalteerd is, bevat geen hindernissen. Er wordt in een vallei langs een riviertje gelopen. Aan mijn voorbereiding zal het alvast niet liggen. Voor de laatste vier weken staat er 515 kilometer op de teller. En moest het dan toch nog op een of andere manier verkeerd gaan, heb ik alvast een herkansing geprogrammeerd. Op 17 september vindt namelijk in Verona het Europees kampioenschap in deze discipline plaats.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten