Atletiek EK Scholieren Jeruzalem

Rhune Vanroose: “Ik werk eerst nog een stage in Sankt Moritz af”

Rhune Vanroose: “Mijn allereerste grote verplaatsing naar het buitenland.”

Rhune Vanroose: “Mijn allereerste grote verplaatsing naar het buitenland.”© GDR

Op de valreep kon Rhune Vanroose zich op de meeting in Sint-Niklaas kwalificeren voor het scholieren-EK in Jeruzalem. “Mijn allereerste grote verplaatsing naar het buitenland”, klinkt het fier. “Ik kijk er echt naar uit.”

De zestienjarige atlete van AV Lokeren, die in het Atheneum van Dendermonde net haar vijfde jaar Wetenschappen-Wiskunde achter de rug heeft, haalde op de ACW-meeting haar EK-ticket binnen op de 2.000 meter steeple. Daar kon ze rekenen op het prima tempowerk van haar clubgenote Julie Van De Walle. Het was de bedoeling om onder de limiettijd van 6’55”48 uit te komen. En dat lukte ook perfect. De klok stopte op 6’51”66.

“Ik ben als benjamin met atletiek begonnen”, blikt de scholier uit Buggenhout nog eens terug. “Ik was zowat in alle disciplines geïnteresseerd, maar na verloop werd duidelijk dat ik toch meer aangetrokken werd door de langere afstanden. Omdat ik daarenboven ook graag horden deed, stelde mijn toenmalige trainer me voor om het eens in de steeple eens te proberen. En zo geschiedde.”

Sinds een aantal maanden is Rhune opgenomen in de trainingsgroep van Bart Raes. “Ik voel me goed op de hindernissen, waarvoor heel wat technische vaardigheden moeten geoefend worden, maar ook disciplines als 1.500 en 3.000 meter liggen me wel. Vorig jaar mocht ik in een soort interland in het Parijse Franconville voor het eerst proeven van een wedstrijd in het buitenland. Maar nu naar Jeruzalem mogen, dat is toch nog wat anders. Om me op en top voor te bereiden vertrok ik vorige zaterdag ook voor het eerst op hoogtestage, meer bepaald in het Zwitserse Sankt Moritz. En nu maar hopen op een succesvol toernooi.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten