Twee verdachten van gewapende overval op befaamde kunstbeurs in Nederland blijken Belgen, twee andere verdachten nog voortvluchtig

De twee verdachten die zijn aangehouden na de gewapende overval op de befaamde internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht, zijn twee Belgen van 22 en 26 jaar. Dat meldt de Nederlandse politie. De overvallers wisten sieraden buit te maken, maar meer details over de buit deelde de politie nog niet mee. Met meerdere eenheden wordt nog gezocht naar twee andere overvallers.

jvh, evdgBron: De Telegraaf, De Limburger, Belga

De twee Belgische verdachten reden na de overval weg in een grijs voertuig met Belgisch kenteken. Zij konden na een intensieve klopjacht aangehouden worden op de snelweg A2 in zuidelijke richting. Onduidelijk is of de politie weet wie de andere twee overvallers zijn, van hen deelt de politie geen identiteitsgegevens.

LEES OOK. Onze reporter ging shoppen op de kunstbeurs voor de allerrijksten: “Voor deze kleine Picasso moet ik nog 350 jaar werken”

De kunstbeurs werd dinsdagochtend omstreeks 11.30 uur overvallen. Vier gewapende mannen drongen de beurs binnen, en maakten op een stand van een Londense juwelier kostbare sieraden buit, door de vitrine met een hamer in te slaan en met wapens te dreigen. Meer details over de buit kan de politie nog niet verstrekken.

Een ooggetuige uit Maastricht zag een man met een enorme sloophamer in de weer tijdens de overval. “Hij mepte wel drie, vier keer met zo’n enorme hamer, echt zo groot als een been”, zegt ze. “Toen zag ik een tweede man met een geweer, en dacht ik: heel snel wegwezen. Mijn moeder stond een stukje verderop, dus die heb ik opgehaald en we renden naar de eerste uitgang.”

The European Fine Art Fair is een befaamde internationale kunstbeurs in Maastricht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten