Voetbal Voorbereiding Svelta Melsele - SK Beveren

Svelta weer gastheer voor de buren uit Beveren

Tradities zijn er om in ere te houden. Woensdagavond om 19.30 uur ontvangt Svelta SK (ex-Waasland) Beveren. De Melseelse trainer Mathias Smet weet maar al te goed dat het op sportief vlak veel te hoog gegrepen is. “Maar voor de omzet in de kantine is het een hoogdag.”

“Voor ons komt dit nog een heel eind voor de start van onze echte voorbereiding. Zeg maar gerust totaal buiten de seizoensmodus. Veel spelers zijn op vakantie, de keuze is beperkt. We hebben twee trainingen afgewerkt. Om een keer opnieuw het balletje te voelen na al die weken, om niet helemaal koud aan de start te komen en zo blessures te vermijden. Qua resultaat zijn er geen ambities maar het is de bedoeling om op een sportieve manier zo veel mogelijk weerwerk te bieden. SK Beveren mag dan niet meer in de hoogste afdeling spelen, het blijven nog altijd profvoetballers. Jongens van ons niveau krijgen niet vaak de kans om zich daarmee te meten.”

Krijgen we de nieuwe aanwinsten te zien?

“Alleen Samarony Goossens, die van Avanti komt samen met Rob De Vuyst en Toon Van Goethem, allebei ex-SK Beveren. Die laatste twee zijn samen met Yannick Aps van SKN Sint-Niklaas defensief ingestelde spelers. Vorig seizoen pakten we te veel goals en toen werd maar al te vaak de verdediging als zondebok aangeduid. Geheel onterecht volgens mij, de oorzaak lag in het feit dat we te weinig ruimte in de breedte hadden. Dit seizoen is vooral de centrale as gevoelig versterkt. Dat moet ons toelaten om in eerste provinciale een rustig seizoen door te maken na een aantal jaar op rij tegen de degradatie, die er dan uiteindelijk toch kwam, te hebben gevochten.” (mvh)

Aangeboden door onze partners