Celstraf met uitstel voor 22-jarige ‘vakantievriend’ die jonge vrouw (20) in slaap verkracht in vakantiepark

De feiten speelden zich af in een chalet in vakantiepark Dunepark in Nieuwpoort. 

De feiten speelden zich af in een chalet in vakantiepark Dunepark in Nieuwpoort. ©  jhm

Nieuwpoort/Izegem/Aalter -

Een 22-jarige man uit Izegem kreeg van de strafrechter in Veurne twee jaar cel met uitstel onder voorwaarden voor de verkrachting van een jonge vrouw in een chalet in vakantiepark Dunepark in Nieuwpoort. Hij had haar enkele uren eerder leren kennen, waarna een avond vol drank volgde en hij haar in haar slaap op de zetel verkrachtte. De man is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

Jelle Houwen

Op 24 juni vorig jaar was een 20-jarig vrouw uit Aalter met twee vriendinnen en een vriend op vakantie in een chalet in vakantiepark Dunepark in Nieuwpoort. “Op het strand leerden ze een groepje andere jongeren kennen. Ze volgden hen naar hun chalet voor een gezellige avond waarbij wel wat gedronken werd. De sfeer was uitstekend, maar dat veranderde ’s nachts”, zegt de advocaat van het meisje, dat niet naar de rechtbank durfde te komen om N.D. niet te moeten zien.

Verkracht in slaap

De vrouw had te veel gedronken en werd door haar vriendinnen te slapen gelegd in de zetel. N.B. trok naar een slaapkamer boven. “Rond 4 uur ’s nachts ging hij terug naar beneden en zag haar onder een fleecedeken slapen. Hij begon haar benen te strelen, maar ging al gauw verder. Ze is uiteindelijk wakker geworden omdat ze lichtflitsen zag en die jongeman op haar lag. Blijkbaar was hij al zijn handelingen aan het filmen en had hij foto’s gemaakt. Ze was zodanig verstijfd van angst dat ze niets kon zeggen. Drie dagen later stapte ze naar de politie op aanraden van haar vriend. Ze heeft nog steeds een enorm gevoel van schaamte en kan er zelfs niet met een psycholoog over praten.”

Ook N.D. uit Izegem stapte uiteindelijk naar de politie, onder lichte dwang van de vriend van het meisje. Hij werd aangehouden, maar is intussen vrij. “De aanranding en de verkrachting zijn bewezen, dat heeft hij zelf toegegeven”, sprak de procureur. “Hij heeft misbruik gemaakt van een op dat ogenblik kwetsbaar meisje.”

Vijf jaar burgerrechten kwijt

Voor de 22-jarige man werd een celstraf van 36 maanden gevraagd, maar omdat hij zich intussen al laat begeleiden voor zijn problemen was de procureur akkoord met een uitstel onder voorwaarden. De rechter legde, mede dankzij zijn blanco strafblad, een celstraf van twee jaar op volledig met uitstel met voorwaarden die hij 5 jaar moet volgen.

Zo moet de man zich verder laten begeleiden voor zijn seksuele problematiek en druggebruik en krijgt hij een contactverbod met de vrouw. Hij is ook voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt. De rechter kende het meisje een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro toe. “Jij kunt je onmogelijk voorstellen hoe vernederend het is voor die jonge vrouw voor wat je gedaan hebt”, sprak de rechter tegen hem.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten