Voetbal Tweede afdeling VV A KSC Lokeren-Temse

Voetbalbond legt zware straf op: Twee matchen met gesloten deuren

Lokeren-Temse wil zich meer dan ooit profileren als familieclub en zal daarvoor de nodige stappen zetten.

Lokeren-Temse wil zich meer dan ooit profileren als familieclub en zal daarvoor de nodige stappen zetten.© ive

KSC Lokeren-Temse werd door de voetbalbond gestraft omwille van het wangedrag van (een deel) van haar supporters. De eerste twee thuiswedstrijd van volgend seizoen moet het met gesloten deuren spelen. De club gaat nog in hoger beroep.

Ivan Elegeert

De straf werd opgelegd na de wedstrijd op VK Ninove waar rookbommen en bengaals vuur werden aangestoken en er tijdens en na de wedstrijd incidenten waren met Lokerse fans. Ook eerder dit seizoen, onder andere in de thuiswedstrijd tegen Menen, en de verplaatsingen naar Oudenaarde, Harelbeke, waar een Lokerse fan zware brandwonden opliep, en Dikkelvenne deden zich al problemen voor.

“Nochtans doet onze club er alles aan om risico’s in kaart te brengen en alle mogelijke incidenten te voorkomen. Zo hadden we voor de wedstrijd op Ninove alle namen van alle mensen die een ticket hadden gekocht, sommigen hadden we zelfs met foto doorgegeven aan de veiligheidsdiensten. Op ons eigen terrein hebben we een videocircuit waarover zelfs niet alle 1A ploegen beschikken om alles in kaart te brengen. Alle incidenten worden meteen doorgegeven aan de ordediensten”, aldus een mededeling van KSC Lokeren- Temse.

“Wij doen er alles aan om die maximaal één procent van onze ‘fans’ in de pas te laten lopen, maar dat is een proces dat tijd vraagt.”

Lokeren-Temse voelt zich onheus behandeld. De club oordeelt verder dat de procedure ook niet correct werd gevolgd en gaat daarom in evocatie.

“Niettemin veroordeelt de club met de allergrootst mogelijke stelligheid het negatieve gedrag van een klein gedeelte van de eigen aanhang, iets wat wij vroeger ook al communiceerden. Op onze site en op onze sociale media werd al vaker opgeroepen tot fair play en risicoloos supportersgedrag. Blijkbaar zonder resultaat.”

De club zal zich nu bezinnen over de te nemen stappen, zodat dit in de toekomst onmogelijk nog kan gebeuren. Lokeren-Temse wil zich meer dan ooit tevoren profileren als een echte familieclub.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten