Fans drijven de spot met peperduur ontwerp van Gucci en Adidas: “Net een voetbalschoen met een hak”

 ©  Gucci x Adidas

Als een luxelabel en een sportmerk aankondigen dat ze de handen in elkaar slaan, krijg je een groep fans die reikhalzend uitkijkt naar het resultaat. In het geval van Gucci en Adidas draait de samenwerking volgens velen van hen uit op een sisser. De instapper zou iets te veel weg hebben van een doorsnee voetbalschoen. Maar dan wel eentje van 890 euro.

Hanne Vandenweghe

De schoenen in kwestie zijn klassieke, zwarte loafers me een subtiel hakje en brengen de belangrijkste kenmerken van de twee merken samen: de drie witte strepen van Adidas en het roodgroene lint van Gucci met de typische bronskleurige beugel. Achteraan de hak staat nog eens het hele logo van het sportmerk in brons. Zo krijgt wie achter je loopt een hint over het schoeisel dat je draagt.

LEES OOK:

De Copa mondial-schoen van Adidas, onder meer verkrijgbaar bij Decathlon. 

Het probleem zit volgens velen in de combinatie van de drie witte strepen en het hakje, want daarmee zou de schoen net iets te veel lijken op de Copa mundial-schoenen van Adidas. Die zijn met 95 euro per paar een pak goedkoper, al moet je de zool met pinnen er wel bijnemen.

Op sociale media wordt de creatie van beide merken in het belachelijke getrokken. “Ideale schoenen als je om negen uur ’s morgens op je werk moet zijn en om vijf uur ’s avonds op een voetbaltraining wordt verwacht”, staat er onder meer te lezen op Twitter. “Dit is echt het meest wonderbaarlijke, vreselijke object dat de mensheid ooit heeft gemaakt”, schrijft iemand anders droog. Kortom: in de ogen van deze mensen sloeg Gucci’s creatief directeur Alessandro Michele de (voet)bal volledig mis.

Toch zijn er ook fans te bespeuren, want iemand komt naar eigen zeggen in de verleiding om er een deel van zijn maandloon aan te geven. Voor wie niet wil worden meegesleurd naar het plaatselijke voetbalveld: de loafers zijn voor dezelfde prijs ook verkrijgbaar in bruin daim.

 ©  Gucci x Adidas

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten