Parket vraagt doorverwijzing drie verdachten voor drieste homejacking waarbij koppel levensgevaarlijk gewond raakte

 

 ©  Tom Palmaers

Steenokkerzeel -

In het onderzoek naar de gewelddadige homejacking die in de nacht van 29 op 30 oktober 2021 plaatsvond in Steenokkerzeel, vraagt het parket dat drie verdachten voor de correctionele rechtbank zouden verschijnen voor poging moord, diefstal met geweld of bedreiging, en manipuleren van informaticagegevens.

BelgaBron: BELGA

Voor twee andere verdachten wordt de buitenvervolgingstelling gevraagd. Het dossier komt dinsdag voor de raadkamer maar zal uitgesteld worden omdat de verdediging bijkomend onderzoek vraagt.

De homejacking vond plaats in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober, in de De Kerchove d’Exaerdestraat in Steenokkerzeel. De twee slachtoffers, Stefaan Blomme (57) en zijn echtgenote Carla Bolyn (54), werden verrast toen de drie verdachten, Carla’s neef Jonathan B. (35) uit Kortrijk, zijn vrouw Sandra I. (33) en Donnie M. (38) uit Harelbeke, de woning binnendrongen en hen messteken en slagen toebrachten. Het trio eiste de autosleutels, de boorddocumenten van de voertuigen, geld en vuurwapens, waarna de slachtoffers werden gekneveld met tape en kabelbinders aan handen en voeten. 

LEES OOK: Koppel in levensgevaar na overval in eigen woning, neef opgepakt

LEES OOK: Nieuwe verdachten opgepakt in onderzoek naar homejacking in Steenokkerzeel

De verdachten verlieten de woning langs de achterkant en namen een personenvoertuig en camper mee, alsook een bankkaart, een gsm, auto- en huissleutels. De vrouw slaagde erin de buren te alarmeren, die vervolgens de hulpdiensten belden. Beide slachtoffers werden in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis, maar zijn intussen licht aan de beterhand. 

Financieel motief

Jonathan B. en Sandra I. konden maandagochtend, op 1 november, al opgepakt worden in Bilzen, Donnie M. werd de dag erna, op dinsdag, gearresteerd in Kortrijk. Hun motief zou financieel geweest zijn. Het parket vraagt voor hen de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank.

Begin november werd ook nog een koppel uit de Beringse deelgemeente Koersel opgepakt, dat het drietal onderdak zou gegeven hebben na de feiten, maar voor hen wordt de buitenvervolgingstelling gevraagd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten