Badminton 

Julien Carraggi stoomt zich klaar voor eerste WK: “Selectie gaf me een geweldige boost”

Julien Carraggi. 

Julien Carraggi. ©  rr

Julien Carraggi vertegenwoordigt samen met Lianne Tan ons land in augustus in Tokio op het WK badminton. “Die selectie heeft me een geweldige boost gegeven”, zegt de speler van Dilbeek BC die naar plaats 114 op de wereldranglijst gestegen is.

Julien Carraggi (22) nam vorige vrijdag in Nantes deel aan het achtste grote toernooi van het seizoen.

“Ik moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Deen Magnus Johannesen”, vertelt hij. “Na de eerste set te hebben verloren met 21-11, heb ik er in de tweede set alles aan gedaan om het tij te doen keren. Ik kon nog aanklampen tot 19-18, maar daarna heb ik jammer genoeg niet meer kunnen scoren. Ik voelde me ook niet zo fris omdat ik net in Parijs een trainingsweek achter de rug had met de Franse nationale ploeg. Daarenboven was het al het derde grote toernooi van de maand. Tegen zo’n klassespeler moet je voor honderd procent in orde zijn om er een kans tegen te maken.”

Intussen mag Julien Carraggi terugblikken op een sterk seizoen.

“Vooral het toernooi in India van begin januari is me bijgebleven. In een sterk deelnemersveld kon ik daar toch doorstoten naar de kwartfinales. Maar ook in Denemarken kon ik voor een paar weken die kwartfinales halen. In een jaar tijd ben ik nu op de wereldranglijst zo’n honderd plaatsen gestegen. Met plaats 114 kom ik al dicht in de buurt van de begeerde top 100. Normaal was ik van plan om nog deel te nemen aan een toernooi in Taiwan, maar het zal allicht verstandiger zijn om dit evenement links te laten liggen en me in alle rust voor te bereiden op het WK. Het is trouwens de allereerste keer dat ik zo’n selectie in de wacht kon slepen.”

“De volgende weken zal ik dan ook besteden aan het verder oppuntstellen van mijn conditie”, vervolgt de student sport- en cultuurmanagement.

“Met Wouter Claes als coach hoop ik vooral fysiek nog een stuk sterker te worden. Ik hoop vooral te kunnen werken aan mijn uithouding, die ik vooral op het einde van een wedstrijd zou moeten kunnen uitbuiten.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten