David Goffin stoot zonder kleerscheuren door naar de tweede ronde op Wimbledon, Zizou Bergs out

 ©  BELGA

Tim VerbruggenBron: Belga

David Goffin heeft zich zonder kleerscheuren kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. Goffin (ATP 58) versloeg de Moldaviër Radu Albot (ATP 113) in drie sets (6-2, 6-2 en 7-6 (7-5)). Zizou Bergs (ATP 146) verloor in drie sets van Brit Jack Draper (ATP 94).

David Goffin (ATP 58) heeft zich dinsdag zonder veel moeite kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. De 31-jarige Luikenaar haalde het na twee uur en vijf minuten tennis in drie sets (6-2, 6-2 en 7-6 (7-5)) van de Moldaviër Radu Albot (ATP 113). Enkel in de derde set kon Albot Goffin even verontrusten. Onze landgenoot kwam 0-3 achter, maar kon de partij toch in een beslissende plooi leggen in de tiebreak.

In de tweede ronde wacht voor de Belgische nummer één de Argentijn Sebastian Baez (ATP 35). Hij rekende in zijn eerste ronde in drie sets (6-4, 6-4 en 7-5) af met de Japanner Taro Daniel (ATP 118).

Het is voor Goffin zijn achtste deelname aan Wimbledon, zijn eerste sinds 2019. Toen haalde hij de kwartfinales, zijn beste resultaat op het Londense gras. Vorig jaar miste hij Wimbledon door een enkelblessure. In 2020 werd het derde grandslamtoernooi van het seizoen geannuleerd vanwege de coronapandemie.

Zizou Bergs (ATP 146) kon zijn eerste wedstrijd op een Grand Slam niet winnend afsluiten. Thuisspeler Jack Draper (ATP 94) was met 6-4, 6-4, 7-6 (7/4) te sterk na 2 uur en 25 minuten. Er had misschien wel meer ingezeten, maar de kansen die hij kreeg kon hij niet afmaken. Bergs verloor eerder dit jaar de finale van het Challengertoernooi in het Franse St-Brieuc reeds van Draper. Voor de 23-jarige Limburger was het zijn eerste deelname aan een grandslamtoernooi. Bergs kreeg een uitnodiging van de organisatie na zijn eindzege op het Challengertoernooi van Ilkley.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten