Géraldine Saey volgt Red Panthers nog altijd: “Ik wens ze alle succes op WK”

Alix Gerniers en Maureen Beernaert in 2017. 

Alix Gerniers en Maureen Beernaert in 2017. © BELGA

In de selectie van de Red Panthers voor het WK in Spanje/Nederland schuilen geen West-Vlamingen. Axelle De Sloover, broer van Red Lion Arthur, is als nicht van Alix Gerniers de enige link. Géraldine Saey en Maureen Beernaert zijn twee oudgedienden.

In 2012-2013 was Géraldine Saey (34) manager van het nationale hockeyteam. “Het was een hele intensieve job met helaas een karige verloning. Met een echte betrekking kon je het niet combineren, daarom hield ik ermee op. Toen bestond er amper een budget in de hockeyfederatie, nu is dat fel verbeterd. Veel affiniteit met de nieuwe generatie Red Panthers heb ik niet. Uit mijn tijd overleefden alleen manager Muriel Peché, Alix Gerniers en doelvrouw Aisling D’Hooghe. Bijna iedereen gaf zijn leven een nieuwe wending. Kinesiste Dorothée Gaeremynck had al haar eigen kinesitherapiepraktijk en teammanager Julie Bosteels verhuisde naar Zuid-Afrika. Natuurlijk zal ik de prestatie van de nieuwe lichting van dichtbij volgen. Ik wens onze Red Panthers alle succes op het WK. Blijkbaar staan de speelsters mentaal heel sterk.”

Saey is intussen mama van drie dochters, speelt zelf nog hockey bij de Young Ladies van Saint-Georges Kortrijk en gaat in september met NaGé een nieuwe professionele uitdaging aan. “Het wordt een gloednieuwe zwemacademie in Kortrijk, met self rescue voor baby’s als core business. In de VS en Australië is dit initiatief al big business, in België kun je alleen in Antwerpen terecht. Mijn zomer steekt boordevol opleidingen in het buitenland.”

Maureen Beernaert

Ex-international Maureen Beernaert (28, Knokke) liet het hockey helemaal achter zich. Na een switch als bachelor criminologie werd ze klinisch psychologe aan de VUB. Na het EK in Amsterdam en het WK in Den Haag van 2017 bolde ze uit om alles op haar studies te zetten. “Mijn hockeysticks heb ik definitief opgeborgen nadat ik voor de derde keer mijn kruisbanden scheurde. Een nieuwe comeback zag ik niet zitten”, zegt Beernaert vanuit Spanje. “Ik heb net mijn voettocht naar Santiago de Compostella voltooid, die in het teken stond van onthaasting. Ik had er nood aan en wou even afstand nemen. Het gaat vandaag allemaal veel te hard.” (bl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten