Asiel richt ‘chill-zone’ in voor gestresseerde honden: “Daar kunnen ze onthaasten”

 

 ©  David Van Hecke

Melle / Gent -

Het bekende hondenasiel Animal Trust wil een ‘chill- en rustplek’ voor oudere honden maken. Zo wil het hun levenskwaliteit verbeteren. Om het project dat 20.000 euro kost te financieren is Animal Trust een crowdfunding opgestart.

Simon Dekaezemaker

In Animal Trust verblijven ook oudere honden en dieren die permanent in het asiel zullen blijven. “Ze zijn van nature heel stressgevoelig en de drukte met andere honden is daarom vaak te veel voor ze”, zegt Eline Ghekiere. “Ze kunnen daardoor veel vermageren en dat weegt op hun levenskwaliteit.”

Het bekende hondenasiel in Melle wil daarom een speciale ‘chill- en rustplek’ voor deze honden inrichten. Een stuk grond wil Eline omringen met panelen en afwerken met bomen, struiken en enkele speeltuigen. “Zo kunnen ze daar even onthaasten van de drukte van het asiel”, legt ze uit.

Crowdfunding

Zo hoopt Eline de levenskwaliteit van die honden te verbeteren, maar financieel is dit alvast een serieuze investering van 20.000 euro. Door de verbouwingen van het asiel en de coronacrisis zijn alle reserves opgebruikt. Daarom start Animal Trust een crowdfunding om dit project te realiseren.

“Alle giften zijn welkom”, gaat Eline verder. “Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. We vragen om te storten op onze rekening en daarbij ‘steun’ te vermelden. Ondertussen haalden we al meer dan 1.000 euro op en hopelijk gaat dat bedrag snel omhoog. De honden zullen jullie dankbaar zijn.”

Meer informatie op de facebookpagina van vzw Animal Trust.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten