Wielrennen beloften Omloop Het Nieuwsblad in Borsbeke

Liam Slock wil punten verzamelen in Omloop Het Nieuwsblad

Liam Slock: “De leidersplaats van Jelle Harteel in de Road Series verdedigen, is de eerste opdracht.”

Liam Slock: “De leidersplaats van Jelle Harteel in de Road Series verdedigen, is de eerste opdracht.”© Marc Van Hecke

Zaterdag wordt in Borsbeke, en niet meer in Zottegem-Grotenberge, de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften, wedstrijd van de U23 Road Series, afgewerkt. Jelle Harteel (Lotto Soudal) voert het individuele klassement aan. Zevenekenaar Liam Slock, ploegmakker van Harteel, staat vierde na de winst in de GP Color Code in Bassenge en ruikt kansen om dichterbij te schuiven.

Freddy De Geest

Zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad, en ook volgende week zaterdag als de Omloop der Zevenheuvelen aan de beurt is, wordt er weer geknokt voor de punten van de Road Series. Lotto Soudal heeft de touwtjes stevig in handen. Jelle Harteel is leider en voert met Lotto Soudal ook het ploegenklassement aan.

“Na een stage van drie weken in Livigno hervat ik de competitie. Op training is het gevoel goed, maar wat het geeft in koers moeten we afwachten”, zegt Slock, die met ploegmakker Branko Huys trainde in Livigno.

“Dat we in Borsbeke en niet meer in Zottegem aankomen, betekent dat de finale anders ingevuld zal worden. Vorig jaar was het lastiger, maar toch draaide het op een pelotonspurt uit. Mijn ploegmakkers Arnaud De Lie en Milan Fretin stonden op één en twee. We staan weer met een sterke ploeg aan de start, maar de prestaties van vorig jaar overdoen, zal niet evident zijn. Of het ook nu op een spurt uitdraait, is moeilijk te beantwoorden.”

Een copieus klimmenu met tien bekende hellingen in de Vlaamse Ardennen krijgen de renners voorgeschoteld. “Dat de Bosberg op 45 km van de finish ligt, kan betekenen dat er daarna nog veel kan rechtgezet worden en we met een groot peloton naar Borsbeke trekken. De leidersplaats van Jelle Harteel verdedigen, is de eerste opdracht en als ploeg weer collectief presteren, moet kunnen. Naar mijn gevoel zal ik na de stage pas volgende week op mijn best zijn in de Omloop der Zevenheuvelen. Dat moet een koers zijn die me goed moet liggen.”

HELLINGEN

Kattenberg (30,6 km), Leberg (42 km), Valkenberg (64 km), Wolvenberg (75,3 km), Molenberg (83,1 km), Leberg (90,5 km), Berendries (94,6 km), Elverenberg-Vossenhol (97 km), Muur-Kapelmuur (109,9 km), Bosberg (113,8 km).

START in Borsbeke om 12.55 uur voor 155 km of 143,7 km in lijn en 1 plaatselijke ronde van 11,3 km.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten