David Goffin met minimum aan energieverlies naar tweede ronde: "Ik geniet van elke match”

David Goffin. © BELGA

Alleen in de derde set – twee breaks tegen en een valpartij die erger leek dan hij was – kwam David Goffin (ATP ) even in de problemen tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 113): 6-2, 6-2, 7-6 (5). “Ik geniet van elke match die ik hier speel.”

Marc Vermeiren

Voor het eerst sinds 2019 stond Goffin weer op Wimbledon. Editie 2020 was gesneuveld in de pandemie, editie 2021 ging de mist in wegens fysieke zorgen. “Dus kan ik niet anders dan tevreden zijn met deze eerste match, zeker omdat ik de voorbije weken wat fysieke hinder heb gekend. En omdat ik woensdag opnieuw moet spelen, ben ik blij dat ik niet al te veel energie heb verspild.”

In de derde set haalde Goffin twee servicebreaks op. “Maar ook dan ben ik sereen gebleven. Hij was iets agressiever beginnen spelen. Ik voelde dat ik beter in de match zat dan mijn tegenstander. Maar de eerste twee sets waren toch wel goed. Fysiek voel ik me prima. Een opluchting, omdat het toch wel een race was om wat pijntjes te overwinnen en fit hier te geraken. Het blijft hoe dan ook van dag naar dag leven.”

Woensdag in zijn tweede ronde bekampt Goffin de 22-jarige Argentijn Sebastien Baez (ATP 35). “Heel goed ken ik hem niet. Hij is een nieuwkomer, die snel de ranking heeft beklommen. Onlangs won hij zijn eerste titel op gravel. Baez is niet groot van gestalte, maar beweegt uitstekend en bezit een knappe forehand, zoals ik zag op zijn match tegen Alexander Zverev op Roland Garros. Ik weet niet hoe hij het er op gras vanaf brengt.“

Catastrofe

Omdat Wimbledon geen Russen en Wit-Russen toelaat, schrapten ATP en WTA hun rankingpunten. Wat denkt Goffin daarvan? “Dit is het evenement waarop me dat het minste stoort, net omdat ik hier zo graag speel en net omdat er zoveel prestige rond hangt. Met of zonder punten, Wimbledon blijft uniek. Ik geniet van elke match die ik hier speel.”

Gras lijkt hem inderdaad te liggen. “Dat vereist een zekere lichtvoetigheid en een souplesse in de slagen. Als je gecrispeerd bent of diep achter de lijn gaat staan, leidt dat tot een catastrofe. Twee weken geleden stond ik op het gras van Halle tegenover Daniil Medvedev (nummer 1 van de wereld, nvdr), maar toen was ik er nog helemaal niet klaar voor. Gelukkig ging het vandaag beter.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten