Veldstraat krijgt modern hoekpand: “Winkels met tussenverdiepingen zijn niet meer commercieel”

Zo moet de hoek van de Veldstraat en de Zonnestraat er gaan uitzien 

Zo moet de hoek van de Veldstraat en de Zonnestraat er gaan uitzien ©  IFF

Gent -

Al vele weken gaapt op de hoek van de Veldstraat en de Zonnestraat een groot gat. Het pand waar recent nog kledingmerk Tommy Hillfiger was gevestigd, ging tegen de vlakte en is nu een bouwwerf. Er komt een strak modern handelspand met appartementen die alvast voor een opvallend stijlcontrast zullen zorgen in Gents meest bezochte winkelstraat

Geert Neyt

Het gebeurt niet zo vaak dat een eigenaar van een pand in de Veldstraat beslist dit af te breken en te vervangen door een nieuwbouw. Toch is dat precies wat vennootschap Zoethout uit Roeselare gedaan heeft met het hoekgebouw aan een van de twee straateinden. Het hele pand werd neergehaald, op een oude gevel na.

Hier moet over afzienbare tijd een modern en strak ogend gebouw verrijzen, ontworpen door Govaert & Vanhoutte architects uit Brugge samen met BURO-C architecten uit Gent. Het gelijkvloers en de niveaus 1 en -1 worden voorbehouden als handelsruimte. “Of er één dan wel meer winkels komen, is nog niet bepaald”, klinkt het bij Zoethout. (lees verder onder foto)

Archiefbeeld van de werken op de hoek van de Veldstraat 

Archiefbeeld van de werken op de hoek van de Veldstraat ©  fvv

“In ieder geval streven we naar vlakke, ruime plateaus. Winkels met veel tussenverdiepingen worden niet meer commercieel geacht, zijn weinig overzichtelijk en dus ook minder veilig en bovendien minder makkelijk toegankelijk voor mensen met een beperking.”

Op de tweede verdieping komen twee residentiële appartementen en de dakverdieping wordt bekroond met een penthouse.

LEES OOK: Van café naar kledingzaak naar nieuwbouw: grote werken in de drukste winkelstraat van Gent

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent