Gaslek veroorzaakt steekvlam in Antwerpen: drie arbeiders met brandwonden naar ziekenhuis

Antwerpen -

Bij werken aan de Leopold De Waelstraat, op het Zuid in Antwerpen, is woensdagochtend een gaslek ontstaan die vuur vatte. De ontsteking veroorzaakte een metershoge steekvlam. Drie arbeiders raakten hierbij gewond. In samenwerking met Fluvius is de brandweer erin geslaagd het lek te dichten.

nelo

Rond 10.15 uur kregen de hulpdiensten een melding van een brandende gasleiding in de Leopold De Waelstraat. “Bij werken was er een lek ontstaan aan één van de gasleidingen”, vertelt Kristof Geens, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen. “De ontsteking veroorzaakte een steekvlam van een vijftal meter hoog.”

Drie werkmannen raakte door de aanvankelijke steekvlam gewond. “Zij werden met brandwonden aan de armen naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het gaat gelukkig niet om levensgevaarlijke verwondingen.”

Om de brandweer de nodige ruimte te geven het lek te blussen heeft de politie een perimeter van honderd meter ingesteld. “In samenwerking met netbeheerder Fluvius zijn we erin geslaagd om snel het vuur te doven en het lek te dichten”, bevestigt Geens.

Tramverkeer verstoord

Door de interventie is tramlijn 4 in beide richtingen verstoord. De haltes tussen Antwerpen Bolivarplaats en Groenplaats worden tijdelijk niet bediend.

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten