Toekomst pastorie kent drie mogelijke scenario’s

Stilaan krijgt de toekomst voor de oude pastorie in hartje Meerhout vorm. 

Stilaan krijgt de toekomst voor de oude pastorie in hartje Meerhout vorm. © RR

Meerhout -

Na een onderzoek blijven er nog drie mogelijke toekomstscenario’s over voor de oude pastorie in hartje Meerhout. Het gemeentebestuur kan nu op zoek naar een partner voor een van die ontwikkelingen.

Het onderzoek dat Kempens Landschap op vraag van de gemeente Meerhout uitvoerde, schrapte intussen de mogelijkheden wonen en publieke voorzieningen van mogelijke toekomstmodellen voor de oude pastorie op het Pastoor Van Haechtplein. Het architectenbureau Erfgoed & Visie schuift nu drie resterende scenario’s naar voren. Als eerste optie krijgt de oude pastorie een horecafunctie, eventueel aangevuld met een bed and breakfast of met een culturele invulling. Een tweede mogelijkheid is een invulling met kantoren. Ten slotte kan de pastorie ook een groepspraktijk van paramedische diensten herbergen, eventueel met bijhorende kantoren.

Voor de drie scenario’s is al een ruwe kostenraming opgemaakt. “Een architect kan een gedetailleerde kostenraming opmaken en dit in eerste instantie voor de renovatie van de buitenschil”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “Daarna kunnen we op zoek gaan naar een partner die een van deze scenario’s wil realiseren.” Kempens Landschap volgt dit mee verder op. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten