Loes is ‘beste leerling Hotelschool’ Talentenschool en trekt naar Lyon

Loes Mariën kreeg persoonlijke felicitaties van Paul Versteylen van Horeca Noorderkempen. 

Loes Mariën kreeg persoonlijke felicitaties van Paul Versteylen van Horeca Noorderkempen. © RR

Turnhout -

Horeca Vlaanderen heeft bij de proclamatie van de laatstejaars van Talentenschool Turnhout leerling Loes Mariën in de bloemetjes gezet. Ze sleepte de voorbije schooljaren verschillende medailles in de wacht tijdens wedstrijden.

Wouter Adriaensen

Horeca Vlaanderen feliciteert jaarlijks de ‘De Beste leerling Hotelschool’ met zijn of haar prestatie. Ze nodigen de studenten bovendien uit op een culinaire inspiratiedag in Brugge of Antwerpen. Voor de Talentenschool was de eer dit jaar weg gelegd voor Loes Mariën. Zij werd in de bloemetjes gezet door Paul Versteylen, bestuurslid van Horeca Noorderkempen.

George Van der Veken, pedagogisch coördinator van de Hotelrichting, had het talent van Loes al langer in de gaten. “Tijdens haar opleiding Restaurant-Keuken in de derde graad BSO en aansluitend het zevende specialisatiejaar Banketaannemer-Traiteur heeft ze steeds haar passie, koelbloedigheid en vaardigheden laten zien. Vorig jaar won ze samen met een medeleerling goud tijdens de Jeune Restaurateurs d’Europe Cooking Cup.”

Bocuse D’Or

Loes werd bovendien bekroond met een bronzen medaille tijdens de wedstrijd Commis Challenge van de Bocuse D’Or, het grootste gastronomische concours ter wereld. Daardoor mocht ze zich verder specialiseren met topchefs in het trainingscentrum van Bocuse D’Or Belgium. Daarnaast vertegenwoordigde ze ons land als leerling van Sam Vanhoucke van het Gentse restaurant Maste in de Europese finale in Boedapest van 2022. In januari neemt Loes samen met de beste chefs ter wereld deel aan de wereldfinale van de Bocuse D’Or in Lyon.

“Onze leerlingen van Hotelschool Turnhout hebben de laatste jaren regelmatig prijzen in de wacht gesleept”, vertelt directeur Wesley Wouters. “Dat is ook de horecasector niet ontgaan. Onze laatstejaarsleerlingen werden vorige week ontvangen door Alex Verhoeven van sterrenrestaurant Hert en Ellen Keersmaekers van Corsendonk Hotels & Clubs om hen warm te maken voor een job in hun keukens.”

www.talentenschoolturnhout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten