Primoz Roglic gelooft in partnerschap met Jonas Vingegaard in de Tour: “Met twee ben je sterker dan alleen’

 ©  BELGA

Primoz Roglic was in 2020 dicht bij Tourwinst, maar botste toen op een sterkere Tadej Pogacar in de slottijdrit. Vorig jaar kwam hij ten val, deze keer hoopt z’n team Jumbo-Visma wel huiswaarts te keren met de gele trui.

Bron: BELGA

Tadej Pogacar is met twee eindzeges de topfavoriet voor de Tour de France. Jumbo-Visma zal over sterke papieren moeten beschikken om de Sloveen te verslaan. “Of er een plan is? Uiteraard, elk van ons heeft individuele kwaliteiten”, vertelde Primoz Roglic op een persmoment. “We gaan allemaal ontzettend hard ons best moeten doen en samen zijn we sterker dan als individu. Als team kunnen we Tadej verslaan, daar geloof ik in.”

Vorig jaar nam Jonas Vingegaard de rol van Roglic over nadat die ten val kwam. De Deen eindigde als tweede in Parijs en is nu medekopman. “We maken elkaar zeker sterker”, meende hij. “Jonas is een heel goede renner, maar dat geldt ook voor de andere jongens uit de ploeg. Als team staan we heel sterk. Ik kan het goed met hem vinden, we hebben ook naast de fiets een goede band en zijn vrienden.”

 ©  BELGA

In de eerste week wacht wellicht een waaieretappe en de kasseirit. “Uiteraard is er stress om die eerst week te overleven”, aldus Roglic. “Vooral die kasseirit baart vele renners zorgen, maar ik bekijk het niet op die manier. Voor mij is dat een van de 21 ritten waarin je moet opletten. In de Tour moet je elke dag gefocust zijn en het beste van jezelf vragen. Ik ga die kasseirit niet anders aanpakken, maar beschouw het gewoon als een van de ritten.”

Tot slot ziet Roglic met Wout van Aert wel een luxehelper deels verdwijnen nu onze landgenoot voluit op groen mag mikken. “Wout is 100 procent toegewijd aan het team”, ging hij de vraag een beetje uit de weg over de twee grote ambities van de ploeg. “Deze ploeg strijdt voor elkaar, helpt elkaar en we weten wat hier ons grote doel is. Wout krijgt een vrije rol en voor hem wordt het ook een grote uitdaging om dat groen te winnen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten