Dertiger snijdt man die hem lift geeft de keel over onder invloed van drank en drugs

 
Gent -

Een 31-jarige man uit Gent is woensdag veroordeeld tot vier jaar celstraf onder strenge probatie-voorwaarden. Dronken en onder invloed van medicatie sneed hij een 53-jarige man zijn keel over.

Simon Dekaezemaker

De dertiger uit Gent kampte met een hardnekkige verslavingsproblematiek. De man zocht zijn heil in roesmiddelen als hij goed in zijn vel zat, maar ook als hij zich slecht voelde. Hij dronk op een avond soms een fles whisky en wijn samen, gebruikte daarbij cocaïne en nam ook verschillende medicatie.

In maart raakte de man in een ‘manische toestand’. “Ik weet niet wat er gebeurd is”, verklaarde hij Een 53-jarige uit Gent gaf hem ’s nachts een lift naar huis. Het ene moment was de dertiger dronken, maar vriendelijk. Thuis aangekomen knapte er iets en sneed hij de vijftiger zijn keel over.

Hulpdiensten verwittigd

De dertiger werd wakker uit zijn manische toestand en schoot de man te hulp. Met een handdoek bedekte hij de snijwonde en hij hield het slachtoffer wakker. De dertiger verwittigde ook onmiddellijk de hulpdiensten, die snel ter plaatse kwamen. Het slachtoffer overleefde uiteindelijk zo de feiten.

De dertiger, die werd bijgestaan door advocate Laura Otte, erkende zijn verslaving en toonde spijt. De rechtbank veroordeelde hem woensdag tot vier jaar cel onder strenge probatievoorwaarden, zoals het volgen van begeleiding en het nemen van Antabuse tegen zijn alcoholverslaving.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent