Wielrennen  Junioren Acrog-Tormans

Milan De Ceuster heeft het DNA van de clan De Bie: “Vlucht van 85 km succesrijk afgerond”

Milan De Ceuster won zondag de interclubwedstrijd in Rekkem.  

Milan De Ceuster won zondag de interclubwedstrijd in Rekkem.  ©  VDB

Milan De Ceuster (16) uit Tremelo schreef zondag de interclub van Rekkem voor de Beker van België op zijn naam door, in het gezelschap van een Rus, niet minder dan 85 km voor het peloton uit te draven. De aard heeft hij in elk geval van geen vreemden, want verwant met de wielerfamilie De Bie.

Ief Vertommen

Het kon niet missen dat De Ceuster zijn weg in het wielrennen zou zoeken en vinden. De ganse familie ademt koers. Zo zijn Sean en Mike De Bie zijn halfbroers, terwijl hun vader Eddy, net als zijn broers Danny en Rudy, ook een carrière uitbouwden in het wielrennen. Meestal tot op professioneel niveau. Een onuitwisbaar DNA dus.

Bovendien is Milan De Ceuster zich na de scheiding van zijn ouders vorig jaar bij zijn papa in Tremelo gaan vestigen. Tremelo, heilige grond voor coureurs. Sven en Thibau Nys, Niels Albert, Vincent Baestaens, Kobe Goossens en nog enkele anderen wonen er.

Vorige zondag schudde Milan De Ceuster zondag in Rekkem in een wedstrijd voor de Beker van België een vlucht uit zijn kuiten om u tegen te zeggen.

“Op 85 km van de streep ben ik in het offensief getogen in het gezelschap van een Rus, die gelukkig ook een mondje Engels sprak”, vertelt hij. “Onze voorsprong bedroeg maximaal 1’10” en bij het ingaan van de laatste ronde hielden wij daar nog 20 seconden van over. Wij hebben dan nog even het gashendel opengedraaid om met dezelfde voorsprong over de streep te bollen. Het was, naast nog enkele ereplaatsen, mijn derde zege van het seizoen”, doet Milan De Ceuster het verhaal van zijn geslaagde vlucht.

De Ceuster staat in de voorlopige stand voor de Beker van België, opgemaakt volgens een puntensysteem, op de tweede plaats. Wil hij nog hogerop?

“Dat lukt wellicht niet. De volgende manche vindt in Linter plaats en ik denk dat ik de voorkeur zal geven aan wedstrijden die ik interessanter vind. Zaterdag zal dat in Riemst zijn, volgende dinsdag rijd ik de klimkoers in Herbeumont waarvan ik het parcours al ging verkennen hoewel ik geen gevleugeld klimmer ben. Een van de hoogtepunten moet de Tour du Valromey worden, de Tour de France voor junioren, zeg maar”, besluit Milan De Ceuster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten