Het mysterie van de zwarte tape op Serena Williams’ gezicht ontrafeld: “Mijn geheim is geen geheim meer”

© Reuters

De comeback van Serena Williams duurde slechts één ronde. Het Amerikaans tennisicoon ging al in de eerste ronde onderuit op Wimbledon. Maar vroeg u zich ook af waarom ze met zwarte tape op haar gezicht speelde?

Vincent Van Genechten

De 40-jarige Williams verloor in drie sets van de Française Harmony Tan (WTA 115): 7-5, 1-6 en 7-6 (10/7) na 3 uur en 10 minuten. Voor Williams was het haar eerste enkelwedstrijd in zowat een jaar. De Amerikaanse kwam niet meer in actie sinds haar opgave in de eerste ronde van het enkelspel van Wimbledon van vorig jaar tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich. Ze sukkelde achtereenvolgens met de enkel en de hamstrings.

Maar opvallend: Williams had twee zwarte plakkers op haar rechterwang tijdens haar partij in Londen. Geen nieuwigheid, want Williams droeg de tape ook tijdens haar dubbelwedstrijden in Eastbourne. De vraag is alleen: waarom? Wel, volgens de Britse krant The Times zorgt de tape voor een verlichting van de problemen die de 23-voudige Grandslamwinnares heeft met haar sinussen.

 

 ©  ISOPIX

“Mijn geheim is geen geheim meer”, vertelde Williams in een interview met Reuters. “Ik heb last van mijn sinussen. En dan elke dag tennissen, en heel wat andere zaken in het leven, is niet gemakkelijk. Je voelt dan heel wat druk, congestie en pijn terwijl je wel aan het trainen bent voor grandslamtoernooien. Niet eenvoudig.”

Williams zou ook geregeld heel warme douches nemen en een speciale neusspray gebruiken om het probleem te voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten