Koen Wauters bezoekt kinderafdeling van UZ Gent: “Voelen ons deel van grote familie”

Vader en zoon Wauters zijn de peters van het revalidatiecentrum. ©  fvv

Gent -

Koen Wauters en zijn zoon Nono hebben woensdag een bezoek gebracht aan het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. Vader en zoon werden meteen aangesteld als nieuwe peters. “Ik kende Koen niet, maar we hebben al gebabbeld over zijn Porsche.”

Max Dedulle en Sander Luyten

Zanger, presentator, acteur, rallypiloot, … Koen Wauters is al een manusje-van-alles, maar heeft er sinds woensdag een extra job bij: peter van het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. Hij deelt die functie met zijn zoon Nono (16). “De mama van een goeie vriendin werkt hier”, zegt Nono. “Zo kwam het UZ bij ons terecht, met de vraag of we hen konden helpen.”

Lang hebben vader en zoon niet getwijfeld. “We zijn blij dat we iets kunnen doen”, zegt Koen. “Als we de dag van de kinderen wat beter kunnen maken, of wat deuren kunnen openzetten die geld in het laatje brengen voor de afdeling, dan is dat heel mooi meegenomen. We voelen ons hier al meteen deel van een grote familie.” (lees verder onder de foto)

Uiteraard gingen heel wat patiënten (en mama’s) graag met het duo op de foto. ©  fvv

Woensdag werden Koen en Nono in het UZ Gent ontvangen door jonge patiënten, hun familie en heel wat zorgverleners. De kinderen mochten vragen stellen en daarna kregen de nieuwbakken peters een certificaat dat aan een boom werd bevestigd.

“Een fijne verrassing”, zegt Colin (10). Hij revalideert al meer dan twee jaar van een hersentumor en had toevallig net zijn laatste dag in het revalidatiecentrum. “Ik kende Koen eerst niet, maar we hebben al gebabbeld over zijn Porsche”, glundert de jonge autosportfan. Mama Pascale ziet het graag gebeuren. “Twee jaar geleden was Colin volledig verlamd. Bijna alles heeft hij hier opnieuw geleerd, dankzij de fantastische zorgen van het personeel. Het revalideren gaat nu thuis verder, maar dit is een leuke afsluiter.”

Het peterschap van Koen en Nono blijft niet bij de ene woensdagnamiddag. Zo zijn er al plannen voor een videoclip die vader en zoon Wauters met hun nieuwe vrienden zullen maken. “De kinderen zullen een dansje aangeleerd krijgen, en we trekken naar een echte muziekstudio. Voor hen wordt het vooral een mooie manier om te tonen wat ze allemaal kunnen, in plaats van wat moeilijker gaat. We kijken er allemaal naar uit!”

De kinderen uit het revalidatiecentrum legden Koen en Nono het vuur aan de schenen. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten