Nieuwe domper bij Quick-Step - Alpha Vinyl: “Gele trui is niet meer realistisch na knieblessure”, denkt Kasper Asgreen

 

 ©  Sirotti / Icon Sport

Kasper Asgreen voor de openingstijdrit en daarna Fabio Jakobsen voor de massasprints: zo zag het plannetje van Quick-Step - Alpha Vinyl eruit de eerste Tourdagen. Maar Asgreen tempert de verwachtingen.

Werner Bourlez

De Deen Kasper Asgreen hoopte in eigen land vrijdag de gele trui te pakken in de openingstijdrit. Maar hij kwam in de derde rit van Ronde van Zwitserland ten val en bezeerde zijn knie. Sindsdien kwam hij niet meer in actie. “Jammer genoeg is die gele trui geen realistisch doel meer”, zei Asgreen op een virtuele persconferentie van Quick-Step - Alpha Vinyl. “Al voor Zwitserland werd ik ziek en dan met die crash erbij is de voorbereiding niet goed genoeg. Jammer, want ik had hard getraind op zo’n korte tijdrit en mentaal was dit best een klap. Maar ik zal er alles proberen uit te halen. Een paar dagen geleden was het nog niet zeker of ik zou kunnen starten. Het gaat nu goed met de knie. Ik heb na mijn val zes dagen niet gefietst en sindsdien gaat het snel beter. Ik heb geen pijn meer, daarom start ik ook. ”

De derde rit doet ook Kolding aan, het stadje waar de ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen vandaan komt. “Er zullen veel feestvierders zijn, ik kijk ernaar uit. Mijn familie en vrienden zullen er zijn, dat wordt speciaal. Ze willen niet vertellen wat ze hebben voorbereid.”

Fabio Jakobsen: “De groene trui? Ik ga zeker proberen”

Fabio Jakobsen (25) start in zijn eerste Tour. “Ja, ik heb daarvan gedroomd. Als een profrenner wil je de Tour rijden”, aldus de man die bij Quick-Step - Alpha Vinyl de voorkeur kreeg op Mark Cavendish. “Als kind droomde ik er al van, al wist ik nog niet echt wat het allemaal betekende. Maar sinds ik voor Quick-Step rijd, een team dat al een pak ritzeges pakte in grote ronden met grote renners, voelde ik het steeds dichterbij komen. Ik ben blij dat ik mag starten in de Tour, maar ik ben niet met wielrennen begonnen om ergens aan de start te staan. Ik ben beginnen te koersen omdat ik wou winnen. En dat is in de Tour ook zo.”

Wout van Aert is de topfavoriet voor de groene trui, maar maakt ook Jakobsen een kans? “Als ik genoeg punten heb in de eerste week, zal ik zeker proberen. Maar alles begint met een ritzege. Hoe meer ik er pak, hoe meer punten.” (lacht)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten