Basketbal  BNXT League  Okapi Aalst

Nikola Popovic jaar langer te bewonderen in het Forum

In het Forum werd de 2m10 grote center Nikola Popovic (25) vastgelegd voor een extra seizoen. De Bosniër ontpopte zich in de play-offs tot een sterkhouder en stond in de belangstelling van diverse clubs.

Sportief manager Anthony Mallego reageerde verheugd op de contractverlenging van de Serviër. “Aalst diende af te rekenen met de concurrentie van de Roemeense landskampioen, terwijl ook vanuit de Duitse Bundesliga en de Italiaanse Serie A interesse was. Indien Popovic verder blijft evolueren, is hij op het einde van het komende seizoen onhoudbaar voor ons. Dan schrijven we hetzelfde verhaal zoals dat van Shavon Coleman en Paulius Valinskas, die financieel onhaalbaar werden.”

Met Ivan Maras en Popovic beschikt Aalst al over twee steunpilaren. Okapi legde alle jeugdspelers vast en staat dicht bij een nieuw akkoord met Dorian Marchant. Vandaag wordt normaliter ook de komst afgerond van een jonge Amerikaan die het voorbije seizoen aan de slag was in de Duitse Bundesliga bij Hamburg Towers. Mallego wil met Okapi doorgaan op het ingeslagen pad van jong en Aalsters terwijl het Forum opnieuw moet uitgroeien tot een feestpaleis. “Met Siebe Ledegen (U20) en Glen Temmerman (U18) beschikken we over twee jeugdinternationals. We moeten niet onderdoen voor Falco Gent en willen onze jeugdwerking verder professionaliseren. We haalden onze licentie via een realistisch plan. Overleven is de boodschap nadat de coronacrisis ons fel pijn deed.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten