‘Verwarde man’ richt ravage aan rond Jan Breydelstadion: “Zelfs toen de conciërge hem betrapte, deed hij door”

De fanshop van Cercle Brugge raakte zwaar beschadigd. 

De fanshop van Cercle Brugge raakte zwaar beschadigd. ©  if

Brugge -

Een Bruggeling van 25 is dinsdagnacht op vernielingstocht gegaan rond het Jan Breydelstadion. Daarbij geraakte onder meer de fanshop van Cercle ernstig beschadigd. “We hebben hem meegenomen om erger te voorkomen”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie.

Koen Theuns

Een volledig verbrijzelde ruit, losgerukte vuilnisbakken en twee beschadigde wagens: een man van 25 heeft in de nacht van dinsdag op woensdag wel heel lelijk huisgehouden op de site van het Jan Breydelstadion.

“Het was de conciërge die rond 2.30 uur ’s nachts merkte dat een persoon vernielingen aan het toebrengen was, onder meer aan onze fanshop. Hij nam contact op met de politie en sprak de dader ook aan, maar die ging daarna gewoon verder op vernielingstocht”, zegt Louis-Philippe Depondt, communicatieverantwoordelijke van Cercle. “Zo gooide hij onder meer een betaalterminal door het raam en rukte hij een zware poort volledig los.” (Lees verder onder de foto)

 

 ©  IF

Eens gearriveerd kon de politie de schade vaststellen, niet alleen bij Cercle maar ook bij de buren van Club Brugge, en op de nog steeds aanwezige dader inpraten. Maar een gesprek met de man, die aangaf te voet te zijn, bracht niet veel verheldering. “Het team trof een verwarde man aan die onder invloed leek en een heel onsamenhangend verhaal vertelde. Hij werd meegenomen voor verhoor en om erger te voorkomen”, vertelt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie.

Voorlopig is het nog onduidelijk wat de man bezielde om zo wild te keer te gaan. Mogelijk krijgt het verhaal nog een staartje in de rechtbank, maar vast staat dat hij zich aan een fikse rekening mag verwachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten