Wielrennen Beloften Omloop Het Nieuwsblad & BK Ploegentijdrijden

Dubbele opdracht dit weekend voor Siebe Deweirdt: “Zal kort dag zijn”

Siebe Deweirdt is zeer te spreken over het selectieve parcours van de Omloop Het Nieuwsblad.

Siebe Deweirdt is zeer te spreken over het selectieve parcours van de Omloop Het Nieuwsblad.© Marc Van Hecke

Voor de beloften staan er dit weekend twee belangrijke opdrachten op het programma. Zaterdag is er in Borsbeke de Omloop Het Nieuwsblad, wedstrijd van de U23 Road Series. Een dag later wordt er in Montenaken gestreden voor de Belgische titel in het ploegentijdrijden in de verschillende categorieën. Siebe Deweirdt wil schitteren in de Omloop Het Nieuwsblad en in Limburg mikken op goud bij de beloften.

Freddy De Geest

Heusdenaar Siebe Deweirdt verteerde de Baby Giro goed en snijdt met vertrouwen het vervolg van het seizoen aan. “In Italië heb ik hard gewerkt voor de ploeg. Het was een leerrijke ervaring. Het is in deze periode van het jaar druk, maar ik heb er zin in”, zegt de renner van Team Elevate-Home Solution Soenens, die woensdag het parcours van de Omloop verkende. “Veel volk op de baan. Wij verkenden met de ploeg het hertekende parcours. We kwamen Yentl Vandevelde (Minerva CT), Henri Vandenabeele (Team DSM) en Luca Van Boven en Aaron Van Der Beken (Lotto Soudal) tegen. Het parcours doet me denken aan de Ronde bij de junioren. Koersen in de Vlaamse Ardennen spreken me aan, zeker dit zeer selectieve parcours. Als men er meteen invliegt, denk ik niet dat er zich in Borsbeke een grote groep meldt voor de sprint voor de overwinning.”

Automatismen

Een dag later verdedigt de ploeg van Kevin Hulsmans in Montenaken de Belgische titel in het ploegentijdrijden. “Het zal kort dag zijn, maar dat geldt ook voor de andere teams. Vorig jaar was ik er niet bij toen onze ploeg won. Dit jaar hebben we met Jonathan Vervenne, Arno Claeys en Robin Orins specialisten in onze rangen. Warre Vangheluwe heeft een sterke motor. Senne Hulsmans en ik moeten goed meedraaien. Een egaal tempo rijden en elkaar niet dooddoen, is de opdracht. Lotto Soudal wordt opnieuw een te duchten tegenstrever. Vorig jaar werkte de ploeg een heel specifieke voorbereiding af naar dit BK, maar dat zat er nu niet echt in. Toch hebben we voldoende tijd gehad om de automatismen op punt te stellen. Dat we zaterdag met de Omloop Het Nieuwsblad een zware wedstrijd afwerken, zal geen invloed hebben op het resultaat. De dag voor een tijdrit eens goed diep gaan, kan nooit geen kwaad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten