Roby Rogiers en Thibault Vanderhaegen debuteren bij Belgian Lions

 ©  BELGA

Donderdag WK-kwalificatiewedstrijd in mons.arena versus Slovakije Bondscoach Dario Gjergja gaf de 12 Belgian Lions vrij voor de WK-kwalificatiewedstrijd van donderdag (20u30, mons.arena) en tegen Slovakije. Roby Rogiers (Antwerp Giants) en Thibault Vanderhaegen (Leuven Bears) vieren hun debuut.

Patrick Ceulemans

De Belgian Lions tellen in poule A van de WK-kwalificatieronde 2 op 4 en prijken net achter Servië en Letland die 3 op 4 tellen. Slovakije, de tegenstander van vanavond, staat met 0 op 4 laatste. De top 3 van de groep stoot door naar de beslissende WK-voorronde die op 25 augustus aanvat. De Belgian Lions zijn na hun 57-83 zege vorig jaar in november en in Slovakije zo goed als zeker van een stek in de beslissende WK-voorronde. Ze kunnen zich vanavond dus een nederlaag met 25 punten permitteren. “We willen echter met een goed gevoel vrijdag naar Servië afreizen. Zondag spelen we daar de laatste groepswedstrijd van de eerste ronde,” zei bondscoach Dario Gjergja.

De resultaten van de eerste ronde worden meegenomen naar de beslissende WK-voorronde, dus winst vanavond tegen Slovakije is vanavond dus een must. Bij Slovakije (FIBA 62) zit Michael Fusek in de selectie. Fusek (Inter Bratislava) is een 27-jarige en 2m24 grote center die van 2014 tot 2018 bij Spirou Charleroi aan de slag was. De Belgian Lions, die in september aan hun vijfde opeenvolgende EK beginnen, hebben zich nog nooit voor een WK kunnen plaatsen. Het WK 2023 (25 augustus-10 september) gaat door in Japan, Filipijnen en Indonesië. Tegen Slovakije maken Roby Rogiers (Antwerp Giants) en Thibault Vanderhaegen (Leuven Bears) hun debuut bij de Belgian Lions. Sam Van Rossom (36), die deze week besliste om een punt achter zijn schitterende carrière bij de Belgian Lions te zetten, wordt vanavond in de bloemetjes gezet.

Selectie Belgian Lions: Emmanuel Lecomte , Quentin Serron, Loïc Schwartz, Jean Salumu, Maxime De Zeeuw, Kevin Tumba, Hans Vanwijn, Alexandre Libert, Ismael Bako, Retin Obasohan, Roby Rogiers, Thibault Vanderhaegen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten