Badsteden ontvangen heel wat radiomakers

Radiozenders trekken weer naar de kust: welke zender kun je waar vinden?

Drank en hapjes à volonté bij Qmusic.

Drank en hapjes à volonté bij Qmusic. © qmusic

De zomer is begonnen, onze radiozenders trekken naar buiten. Veelal naar de kust, maar ook in het binnenland kom je Studio Brussel, MNM en alle andere netten tegen. Wie doet wat waar? Dat gieten wij voor jou in een handig overzicht.

Tom Vets

Joe Summer Island

Wat? Zes weken lang live radio, telkens van 10 tot 22 uur. Je kan er ook een gratis ritje in het reuzenrad maken of los gaan in een van de nostalgische kermisattracties. En dat alles bij een hapje en een drankje met zicht op zee.

Vanaf wanneer? De opening is op vrijdag 1 juli. ‘s Avonds worden bezoekers er meteen getrakteerd op een optreden van Jaap Reesema en Pommelien Thys. Aansluitend is er een dj-set van Sven Ornelis. Je kan op het zomerse eiland terecht tot en met maandag 15 augustus. Ook onder meer Belle Perez en Mama‘s Jasje treden er deze zomer op.

Waar? Koning Ridderdijk in Westende

Q-beach house

Wat? Vanop het strand van Oostende zorgt Qmusic heel de zomer lang van 10 tot 22 uur voor live muziek: straffe radio en geregeld optredende artiesten. Je kan er ter plekke ook genieten van frisse cocktails, zomerse tapas en fijne feestjes.

Vanaf wanneer? Zaterdag 2 juli vanaf 13 uur wijden Q-dj’s Jolien Roets en Matthias Vandenbulcke het Q-beach house officieel in. Camille, Jérémie Makiese en Willy William komen langs. Ook burgemeester Bart Tommelein brengt een bezoekje om het Q-beach house officieel te openen. Je kan er terecht tot 4 september.

Waar? Je vindt het Q-beach house in Oostende, tussen het casino en de Thermen, ter hoogte van de Kemmelbergstraat.

Nostalgie Beach Radio

Wat? Live radio. De Nostalgie-radiostudio staat op de zeedijk in Nieuwpoort, met zicht op zee en de deuren wagenwijd open. Elke dag tussen 10 en 19 uur kan iedereen een bezoekje brengen aan de studio en er dj’s Leen Demaré, Bjorn Verhoeven, Johan Henneman, Astrid Philips aan het werk zien. Elke dag zijn er prijzen te winnen en wie langskomt, krijgt sowieso iets leuks mee naar huis.

Vanaf wanneer? Van vrijdag 15 juli tot en met zaterdag 6 augustus.

Waar? Ter hoogte van het Hendrikaplein in Nieuwpoort

Radio 2

Wat? Zes weken lang live radio vanuit een mobiele radiostudio, telkens van 10 tot 20 uur.

Wie? Ann Reymen presenteert Radio 2 aan zee. Samen met ladybikers Margaux Bogaert en Katleen Craenhals geeft ze tips om alles uit je vakantie te halen. Caren Meynen of Daan Masset zijn de stemmen van Radio 2 Zomerhit. Kim Debrie presenteert Radio 2 Bene Bene,

Waar? Van 11 tot 23 juli in De Panne, van 25 juli tot 6 augustus in Bredene, van 8 tot 20 augustus in Blankenberge. Wanneer de tv-shows worden opgenomen, is het ook ’s avonds feest: 12 en 13 juli in De Panne, 27 en 28 juli in Bredene en 11 en 20 augustus in Blankenberge, telkens rond 20.30 uur. De opnames zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Niels Destadsbader en Siska Schoeters zorgen bij radio 2 voor een zomer vol muziek. 

Niels Destadsbader en Siska Schoeters zorgen bij radio 2 voor een zomer vol muziek. © vrt

En verder?

Bus Belgica van Studio Brussel

69 dagen lang live radio vanop ruim twintig locaties, van Rock Werchter tot op de hopmarkt van Aalst. Locaties: The Hive -Rock Werchter,Green Fields Durbuy, Red Flames Fan Village Leuven. Alle andere data kan je checken op stubru.be/busbelgica

 

 © vrt

MNM

MNM maakt vanaf maandag 4 juli tussen 10 en 22 uur live radio vanop de zeedijk van Blankenberge. Elk weekend kan je er kennismaken met verschillende watersporten.

MNM stuurt ook reporters, waaronder Julie Vermeires vriend Laurins Dursin, het land in. De MNM summer squad gaat naar de luisteraars toe en doet verslag; de leukste festivals en concerten, maar ook zomerbars en alle andere plekken waar de MNM-luisteraar de zomer beleeft.

Aangeboden door onze partners